slm arkadaşlar bendeki notebook'un işletim sistemini değiştirmek istiyorum özellikleri
Marka : Toshiba İşlemci Tipi : Intel Celeron M İşlemci Hızı : 1.6 Ghz - 1.9 Ghz
Bellek (RAM) : 1 GB Hard Disk Kapasitesi : 80 GB - 120 GB Ekran Boyutu : 15" - 15.9"
sizce hangi işletim sistemini kurmalıyım acaba şimdiden teşekkürler
home preminiun mu ulmate mi?
XP yada windows 7 olabilir. Vista o cihaza ağır gelir.
Xp kurun 1 gb ramın zaten 500 mbsni sistem harcayacak bu i,işlemciyle laptopu boşu boışuna yorarsınız ama illede untimatemi yoksa premişummu diyosanız premium kurun belki kendini sistem özelliklerini göre optimize edebilir.
Ya niye ağır gelsin.Bence Home Premium kurun.İşlemciniz birazcık zayıf gibi geldi ama pek bir sorun oluşturacağını sanmıyorum.Güvenemiyorsanız.Vista Upgrade Advisor ve Windows 7 Upgrade Advisor Kullanın...
vistayı boşver ta direl win7 geç (tabi daha beta)
en iyisi xp kullan bu pc de orahat çalışır.
vista kullanmak istiyorsan rahat rem az 1 gb en fazla 30tl dir.
Home premium kullanın. Ultimate'de belkide hiç kullanmayacağınız servis ve hizmetler olacaktır.Vista'yı kurduktan sonra ilk birkaç gün kasma yapabilir. Ama daha sonra giderek stabilite artacaktır. Eğer USB flash belleğe sahipseniz ReadyBoost özelliğinide kullanın bence.
Bazıları Windows 7'ye geçmeni önermiş. Ben aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü Windows 7'de bazı hatalar ve eksiklikler gördüm. Bu olacak tabii haliyle, henüz hazır değil zaten. Bu yüzden Vista'ya geçmeni öneririm. Arkadaşın da dediği gibi Vista'nın "Ultimate" sürümünde kullanmayacağın bir sürü özellik var. Ben "Ultimate" kullanıyorum. Bunun sebebi her zaman isim olarak da olsa her şeye sahip bir işletim sisteminin bana ait olmasını istememdir. Fakat diğer bilgisayarlarımın 2'sinde (biri notebook) "Home Basic", birinde "Windows 7" (deneme amaçlı kurdum), birinde ise XP SP3 (bilgisayarın donanımları Vista'yı karşılayamadığından) yüklü. Home Basic, Ultimate'ye göre daha az kasar bilgisayarını. Çünkü o gereksiz bir sürü program ve özellik yoktur. Premium da kullanmıştım. Onun da Home Basic'ten birkaç fazla özelliği var. Bu özellikleri de pek önemli görmediğimden Home Basic'i tavsiye edeceğim.
"Windows Vista Home Basic" yükle.
ultimate en iyisi ama home premium kullanmanızı öneririm
sisteminizin özellikleri çok kötü bence yükseltme yapın :)