Hometech 14s notebook umda yüklü olan Windows 10'a ait güncellemeleri indirip yükledim. Sonrasında driver booster ile güncel olmayan diğer yazılım / programları güncelledim. Bilgisayar kapanıp açılınca mavi renkli bir hata ekranı geldi. Web te bu hatanın çözümü ile ilgili önerilen her şeyi yapmama rağmen sorun düzelmedi. Bunun üzerine windows u sıfırladım. Sıfırlama sonrası wifi / wireless hariç bütün driverlar otomatik olarak yüklendi. Sonra web de bu konu ile ilgili çok çeşitli videolar ve önerileri uyguladım ama ne yaptıysam yine olmadı. Yaptığım işlemlerde bazıları şunlar:
- Hometech resmi web sitesinden tüm driverları indirip kurdum olmadı.
- RTL8723BU (mevcut wireless kartı) için driver indirip kurdum olmadı.
- Dos ekranında systeminfo ile takılı / yüklü donanımlara baktım ama wifi / wireless kartı gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde wifi / wireless kartı gözükmüyor. Fn + ile F1-F12 de dahil olmak üzere klavyedeki tüm tuşlar ile wifi yi açmaya çalıştım ama açılmıyor.
- Son olarak hometech web sitesine baktığımda "ÖNCE SİHİRLİ ÇUBUĞU ETKİNLEŞTİRİN" yazıyor.
- Bir forumda aynı durumda olan birinin sorununun wifi kartı değişince düzeldiği yazıyor fakat benim notebook ta böyle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Zira daha önce çalışır vaziyette iken windows un hata vermesinden sonra win 10'u sıfırlandıktan sonra wifi çalışmaz oldu. Notebook a herhangi bir darbe vs olmadı. O yüzden bana bu ihtimal olanaksız gibi geliyor. Fakat öyle bile olsa yazılımsal /programsal olarak bu sorunu çözmek için tüm seçeneklerin bitmediğini düşünüyorum.
Ayrıca notebookta wifi yi açmak için fiziksel bir tuş bulunmuyor veya varsa ben bilmiyorum. Bu sihirli çubuk nedir bilen veya benim bu sorunu çözebilmeme yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim.
Yaptığım araştırmaya göre RTL8723BU sadece wireles kartı değil bluetooth+wireless kartı olarak kullanılıyor. Şu an bluetooth çalışıyor, aygıt yöneticisinde bluetooth driver'i gözüküyor fakat wireless gözükmüyor. Artık son çare olarak harici wireless adaptörü alacağım ama onun öncesinde bu sorunu çözmeme yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı acaba...