Hotmail 5 saat süreyle erişime kapandı!

CHIP Online
14-03-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Geçtiğimiz gün ücretsiz e-posta hizmeti Hotmail'e 5 saat boyunca kimse erişemedi! İşte yaşananlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Hotm ... -kapandi_11482.html

Microsoft'un ücretsiz e-posta hizmeti Hotmail, dünya çapında en yaygın kullanılan e-posta hizmetlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından 375 milyondan fazla kulacıya sahip olan Hotmail, geçtiğimiz Perşembe günü tam 5 saat boyunca kapalı kaldı! Twitter üzerinden birbiriyle haberleşen Hotmail kullanıcıları kısa süre içerisinde sorunu yaşayan tek kullanıcının kendileri olmadığını, sorunun dünya çapındaki hemen hemen tüm Hotmail kullancılarını etkilediğini öğrendiler. Hatta Microsoft bile, Twitter üzerindeki sayfasında konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. Yaklaşık 5 saat sonra da sorunun giderildiği duyuruldu ve tüm Hotmail kullanıcılarından özür dileyen bir mesaj yayınlandı.

Kısa süre önce Google'ın ücretsiz e-posta hizmeti Gmail'de de benzer bir sorun yaşanmıştı. Fakat Gmail'in sorunu çok daha uzun sürmüş ve bazı kullanıcılar hesaplarına ancak 36 saat sonra erişebilmişlerdi.

Tüm konu: Hotmail 5 saat süreyle erişime kapandı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Microsoft ve Google, e-posta hizmetlerine geren önemi vermiyorlar mı?

SalvadorKanji
14-03-2009, 11:25   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Bence ikiside gayet başarılı. Ve hizmetlerine gereken önemi veriyorlar. Sonuçta geçen zaman içerisindeki gelişmelere baktığımızda haklarını da yememek gerekiyor. Bu tip sorunlar illaki olacaktır. Yakın gelecekte bunlarında ortadan kalkacağını düşünüyorum...

Hiper£l£v£nKids
14-03-2009, 12:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

36 saat..Ben bu olayı yasaydım anında kullandığım servisi bırakırdım.

tayartekin
14-03-2009, 12:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
802 mesaj

ewet geçen açtım girmedi. e-postaları okuyamadım

Mehmet-
14-03-2009, 18:03   |  #5  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
2,296 mesaj

Bana denk gelmedi.

Fattur
14-03-2009, 23:30   |  #6  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

bu sorun 1 kere yaşansa idi suç ilk yaşatınındı ama 2. defa yaşandığına göre ortalıklta başka birşey var. kere den siz firma olarak anlamaya çalışın.Aklımdan geçenleri öylece yazıyorum.Değiştirmek istemiyorum.O zaman cümlelerin özgünlüğü, anlamı değişiyor bir de toparlamak la uğraşıyorum falan Kahkaha
Teşekkürler...