Hotmail'de Hesaplar "Hack"lendi...

world_pc
06-10-2009, 19:55   |  #1  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Microsoft, Hackerlar'ın Hotmail'de BinlerceHesabın Şifresini Ele Geçirmelerinden Dolayı Bu Hesaplara ErişimiKapattığını Açıkladı.

                                          



    İnternet devi Microsoft, bilgisayar korsanlarının elektronik mesajlaşmasistemi Hotmail'de binlerce hesabın şifresini ele geçirmelerindendolayı bu hesaplara erişimi kapattığını açıkladı.

Microsoftyetkilileri, "hack"lenen Windows Live Hotmail müşterilerininşifrelerinin, "phishing" (Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balıkavlamak) sözcüklerinin birleşimi) yöntemiyle ele geçirildiğinibelirtti.

Microsoft yöneticileri, sorunun hafta sonunda çoğuAvrupa'da binlerce Hotmail kullanıcısının hesaplarının bir internetsitesinde yer aldığı yolundaki haberler üzerine anlaşıldığınıkaydederek, önlem olarak şifreleri açığa çıkan tüm hesaplara erişimiengellediklerini ve bu kullanıcılara hesaplarına yeniden sahipolabilmeleri için tüm olanakları sağladıklarını bildirdiler.

Microsoft, bilgisayar korsanlarının bu operasyonla Microsoft'un içbilgilerine ulaşamadıklarını belirtirken, internet kullanıcılarınabilinmeyen, istenmeyen ve güvenilmeyen uzantılardan gelen elektronikpostaların açılmasında çok dikkatli olunması ve düzenli olarakgüncellenen bir anti-virüs programı kurulmasının yanı sıra şifrelerinde 90 günde bir değiştirilmesi önerisinde bulundu.

PcMaKeR
06-10-2009, 20:19   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

https://www.chip.com.tr/konu/hotm ... olabilir_15663.html
https://www.chip.com.tr/konu/hotm ... lemisler_15672.html

Ahmet Ertuğrul
06-10-2009, 22:21   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Ne kadar komik bir olay değil mi? Ondan Eğlence bölümüne açtınız herhalde. Yoksa gerekli bölümlerde konu yeterince hazır ve nazır olduğu için mi?