HP 19 inch LCD MonitorGüç ışığı kapanıp açılıyor!

Kapalı Hesap (192246)
26-09-2011, 18:39   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Merhabalar...

Bu monitör'e sahibim.4 yıldır 7/24 görüntü veren monitör 2 gündür açmak için 1 saat uğraşıyorum.

Olay şöyle;

Bilgisayar kapalı konumda veya açık konumda olsa bile monitör açılıp kapanıyor.Görüntü gelmiyor.Güç ışığına mavi ışık geliyor sonra 3 saniye sonra tekrar gidiyor.Böyle sürekli devam ediyor.

Eski ekran kartını taktım, güç kablosunu kasanın kablosuyla değiştirdim yine aynı ışık geliyor gidiyor.

İlginç tarafı şu;

Yine yarım saat uğraştım güç kablosunu falan elledim.Baktım olmuyor artık pes ettim oturdum öyle koltuğa sonra birden geldi.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.Bir anlam veremedim.

Şu an görüntü var fakat bilgisayarı kapatınca tekrar aynı şey olacak kapatmadan acil yardım istiyorum :)

Bu arada bilgisayarda bazı sağlıksız durumlar yarattım şöyle;

*HDD'yi böldüm.130 GB'lık bölüme Windows 7 var, fakat HDD'yi birleştirmek istediğimde Windows dosyalarını sildim ulaşamıyorum.
*Geri kalanına idarelik XP yükledim.
*HDD'yi birleştiremedim yanlışıkla Windows dosyalarını sildim.

İçinden çıkılmaz bir durumdayım :)

Hani bu bilgisayar çok şey gördü ama böylesi ilk :=)

Çözümü uzmanlara bırakıyorum...

endlessnight
27-09-2011, 09:29   |  #2  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj

Siz de baya uğraşmışsınız pcyle ama :) Anladığım kadarıyla kablolarlarda bir sıkıntı yok gibi. Teknik bir arıza var diye düşünüyorum. Zaten bir monitörün ömrü 5-6 yıl. Sizinki de ömrünün son zamanlarına gelmiş.

dasti
27-09-2011, 11:09   |  #3  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj

4 yıl çok dayanmış dostum o :)) yani monitörün beni değiştir diyo :)

Kapalı Hesap (200174)
27-09-2011, 12:01   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

vga kablonda monitörle kasa arasındaki kabloda kırılma temassızlık olabilir başka bir kablo ile denedinmi ?
LCD monitörlerde görüntü sıvı kristal diyotlar yardımıyla sağlanmaktadır diyotlarda sorun olabilir .
Sen en iyisi teknik servise göster kendin müdahale etme akıma kapılırsan şok geçirirsin Gülüş
ömrü bitmez hemen kolay. Ömrü bitse ölü piksel olur ekranda varmı ?
yoksa bakımını yabtır kullanmaya devam.Gülüş

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (192246) ~ 27 Eylül 2011 12:02
Kapalı Hesap (192246)
29-09-2011, 15:54   |  #5  
OP Kapalı Hesap
16 mesaj

Arkadaşlar bu sorunun cevabını kesin olarak verebilecek olan var mı ? Yani şundan dolayı böyle oluyor diyebilecek ? Bu sorunu çözmek için ne yapmak gerekiyor ?  tüplü monitörde Windows 7 kullanıyorum bu duruma geldim :) ve ayrıca yarım saat sonra kafam ve gözlerim ağrıyor.Kurtarın beni... :)

3Delisi
10-12-2011, 00:23   |  #6  
Üye
60 mesaj

Ömrünün sonuna gelmiş gibi o monitör maalesef.