Hp bilgisayar kurtarma

HPQ-User
25-07-2008, 14:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

chloroform sormuş:
arkadaşlar soruyu çok basit ve net sormaya çalışıcam..

Hp pavilion bir bilgisayarım var.işletim sistemim herşeyiyle hp ye entegre olmuş durumda. harddiskin c ve d diye ikiye ayrılmış durumda. d de kurtarma bölümü var.

kurtarma yaptığım zaman bilgisayarım temizleniyo. format gibi nerdeyse..

ama ben tam format verimi alamıyorum. üstelik kurtarma sonunda Hp ve sonic gibi bazı yazılımlar içerisinde geliyo yani bilgisayarı satın aldığım güne dönüyorum..

windowsum lisanslı ve ben sadece windowsumu kurmak istiyorum hiç bir yazılım istemiyorum Hp bağlantısı da istemiyorum...

bir kere ye mahsus kurtarma diski oluşturma imkanı veriyo onu da yazdırdım 2 dvd ye.

biosum da overclock bile yok. klasik bilgisayar değil hp kafasına göre bios tan tutun yazılımlara kadar kendi karar vermiş..

lütfen yardımcı olurmusunuz.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 4600 x2
1024 ram
x1600 ati
windows xp media center edition 2005

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

yineben
25-07-2008, 14:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
207 mesaj

image de yani kurtarma programında ne yüklü ise onları yukler bunun dısın< cıkamazsınız. diğer yedekleme programlarını denyebilrsiniz. acronis true image bu işte iyi diyebilirim. sistemi istediginiz gibi kurup yedek alabilrsiniz sisteminize..
kolay gelsin

Batıkan Doğan
25-07-2008, 15:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

Dizüstü bilgisayar üreticileri ürünle beraber birçok yazılımın deneme sürümünü entegre ederek kullanıcının sonradan bu yazılımı satın almasını sağlar ama bilgisayarı da bu yazılımlar oldukça yavaşlatır (bloatware). Bunun için bir tane Windows XP CD'si bulup kurulumu bu CD'yle gerçekleştir. Ondan sonra CD'nin içinde SP3 entegre edilmemişse SP3'ü kur. Ama tüm bunlardan önce HP'nin sitesinden ürünün tüm sürücülerini indir tabi HP ile ilgili gereksiz yazılımları yüklemezsin. Ondan sonra da Acronis gibi yazılımlarla sistemin tekrar yedeğini alabilirsin.

kermenn
25-07-2008, 15:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
246 mesaj

bilgisayarının uzerinde veya altında bulunan lisans numarası home veya premium icinse ona  gore normal kurulum cdsi temin et daha sonrasında formatlamayı yap driverlarınıda artık hp nin kendi sitesinden temin edebilirsin recoverylerin amacı servislere fazla yuklenilmeden kullanıcıların kendi sistemlerini kurmaları onarmalarıdır kısacası muşteriyi başlarından savıyorlar.....

Fatih_ARMAĞAN
25-07-2008, 15:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

tek yapman gereken sp3 entegre edilmiş bir orjinal xp cdsi( lisansınıza göre home veya pro.) temin edip bu cdden kurulum başlatmanız ve gerekli lisans bilgilerinizi girerek kurulumu tamamlamanız... bu şekilde temiz bir kurulu melde edersiniz..

tabiki buna ek olarakta www.hp.com.tr sitesinden bilgisayarınıza ait en güncel yazılımlarıda temin etmelisiniz ve tüm sürücü güncellemelerini bu indirdiğiniz yazılımlardan kurmalısınız..

dediğiniz gibi laptoplarla gelen entegre yazılımlar bilgisayarı oldukça şişiren yazılımlar...

kesinlikle temiz bir kurulum yapıp istediğiniz programları kurmanız size daha verimli bir işletim sistemi kullanmanızı sağlar...

ek olarak kullandığınız işletim sistemi m.center oldugundan piyasada sp3 entegreli bulmanız biraz zor olabilir... media center ingilizce oldugunda sp2 li media center cdsi ile kurup ingilizce sp3 ü microsoftun sitesinden download edip bilgisayarınıza kurum ve daha sonra türkçeleştirme paketini kurun...  detaylı bilgi gerekirse pm atabilirsiniz. saygılar...

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 25 Temmuz 2008 15:30
M_C
25-07-2008, 17:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
231 mesaj

soruyu soran bendim arkadaşlar..

herhangi bir windows cd si kullansam sonra kasanın üzerindeki lisans numaraları ile bunu lisanslı yapabilirmiyim.

driver lar hp modelini yazonca sitesinden geliyo. onları hallederim. orda bi sorun sanırım yaşamam.

son olarak media center zaten otomatik güncelleme ile ben dokunmadan sp3 ü buluyor.

tüm bunların sonun da sorun yaşarsam kendi yaptığım kurtarma diski ile eski haline getirebilirim değil mi ?

kermenn
25-07-2008, 17:07   |  #7  
Yıllanmış Üye
246 mesaj

evet bi problem yaşamassın.... lisansına uygun xp cdsini bul sonrası basit