hp compac touchpad driver sorunu

ecemakalove
22-07-2008, 20:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

selamunaleykum arkadaşlar. 2 hafta önce hp compac a900 model laptop aldım.
ilk aldığım gün içinde vista home işletim sistemi yüklüydü bende bunu hemen ultimate işletim sistemine çevirdim ve kendi sitesinden eksik driverleri yükledim.

şimdi sorunum touchpad driverinde. ilk geldiğinde touchpad kendi mause yerinden scrool yerini çalıştırabiliyordum ve hassaslığını ayarlıyabiliyordum. ama şuanda çalışmıyor. touchpad çalışıyor üzerinde mauseyi hareket ettirip sağ sol kombinasyonu oluyor ama hassaslık ve scrool alanını oynatamıyorum.

3-4 tane touchpad driveri yükledim hepside aynı driverin özelliklerini taşıyor.
touchpad simgesine sağ tıklayıp aksesuar ayarlarında basınç grafiğinden ilk geldiğinde ayarlanıyordu bu dokunma hassaslığı ama şimdi o yere girmek istediğimde eksik driver olduğunu hatırlatıyor.

o eksiklikleri google den aradığım da birkaç driver çıkdı ve onlarıda yüklediğimde yine aynı driverler olduğunu anladım. kısacası bu alan çalışmıyor ne yapmam gereklidir ? Üzgün

çıkan driver eksikliği ;

GazI_9o9
23-07-2008, 00:23   |  #2  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

synaptics i de denedin mi uyarıda yazdığı gibi.Mesela benimkinde windows update otomatik olarak ALPS Point driverini etkisizleştirip Synapticsi kurmuştu..Touchpad çalışmıyordu düzgün.bilgisayara göre uyum değişir.Ben bunu eski haline getirdim.PC ne uygun olan ALPS Point yazılımını da bir dene benimkinde söylediğin hassaslık vs.ayarlanabiliyor

Crazy_SakaryaLi
23-07-2008, 00:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

hp nin sitesine baktın mı hiç bu konu hakkında?

ecemakalove
23-07-2008, 02:35   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj
gazi909
synaptics i de denedin mi uyarıda yazdığı gibi.Mesela benimkinde windows update otomatik olarak ALPS Point driverini etkisizleştirip Synapticsi kurmuştu..Touchpad çalışmıyordu düzgün.bilgisayara göre uyum değişir.Ben bunu eski haline getirdim.PC ne uygun olan ALPS Point yazılımını da bir dene benimkinde söylediğin hassaslık vs.
uyarıda yazan driveri buldum ama ilk mesajda belirttiğim gibi aynı driver olduğunu anladım. yani işimi görmedi.
dediğiniz ALPS Point driverinin hangisi bilgisayarıma uygunluk göstereceğini nereden anlıyabilirim ?

hp nin kendi sitesine bakdım bu bilgisayar yeni çıkarıldığı için pek bir yorum yok bu konuda.sanırım kimse benim gibi ultimate ye çevirmemiş :)
şimdiden teşekkürler...

bektash
23-07-2008, 02:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj
ecemakalove
uyarıda yazan driveri buldum ama ilk mesajda belirttiğim gibi aynı driver olduğunu anladım. yani işimi görmedi.
dediğiniz ALPS Point driverinin hangisi bilgisayarıma uygunluk göstereceğini nereden anlıyabilirim ?

hp nin kendi sitesine bakdım bu bilgisayar yeni çıkarıldığı için pek bir yorum yok bu konuda.sanırım kimse benim gibi ultimate ye çevirmemiş :)
şimdiden teşekkürler...

Beğendim

GazI_9o9
28-07-2008, 12:54   |  #6  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

Geç kaldım ama kontrol etmeyi unutmuşum forumu.Benim şua an kullandığım 7.0.301.4 sürümü.BURADAN indirebilirsiniz.ama tabi marka ve model farkı olduğu için sorununuzu çözebilir mi bilmem
Bunu da hp nin sitesinde buldum umarım işinize yarar-->HP Alps

Son Düzenleme: GazI_9o9 ~ 28 Temmuz 2008 13:02