merhaba ben HP Compaq nc6320 dizüstü bilgisayara wın-xp işletim sistemi kurmak istedim.kurulumu başlattım. kurulumda ENTER kısmı geldi ve Entere bastım. ve sonra HDD görmediği hataasını verdi. ve F3 ile çıkışmamı gönterdi. elimde dizüstü bilgisayar ile hiç bir CD'si yok. yardımcı olursanız sevinirim. diğer driverleri indirdim.
HP Compaq nc6320 laptop kurulumu
O notebook serinin diskleri SATA bunu kurulum yapman icin 1 adet USB Floppy alip RAID diski olusturmaktir. HP Drivers sitesinde bunu goreceksin. Sonra kurulum ilk esnasinda 3 ncu parti surucu ekrani geldiginde F6 diyip disket surucun ile harddisk i tanitman lazim
kolay gelsin
NASIL OLUŞTURACAĞINI BİLMİYORUM
NEREDE HP BULAMADIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ
başka bir seçenekte var sanırım. bir tür windows kandırmaca. bilgisayarının setupında bulunan bir menude ACPI disable seçeneği olmalı. yada buna benzer bir seçenek. bu seçenek sata özelliğini kapatıyor ve normal windows yüklemene izin veriyor. yoksa windows yükleme sırasında harddiskini bulamıyor ve yükleme gerçekleşmiyor. bir diğer seçenek ise emule gibi dosya paylaşımı yapan ortamlardan bilgisayarına ait kurulum dvd yada cdsini bulup indirebilirsin. bu cd işini daha kolaylaştıracaktır. sata özelliğini kapamadan yüklemene izin verecektir.
peki bu disket oluşturulacak bir site yok mu yada indirilecek dowland sitesi
CEVAP VEREN YOKMU İLGİNİZE TŞK.
Kusura bakma istanbula geldim yani 2 gundur yoladim.
Windows CD ile sistemini baslatmadan once http://h20000.www2.hp.com/bizsup ... 5&swItem=ob-39535-1 bu linkteki dosyayi indir ve bir diskete ac.
Sonra cd den boot ettiginde Ilk mavi ekran geldiginde 3ncu partition yuklemek icin F6 tusuna basin der. Orada bas. Cikan ekrandaki islemleride yaparsan sistemini kurarsin.
Bende tatildeydim kusura bakma cevap yazamadım. bahsettiğim cdyi paylaşım programları ile indirebilirsin. başka bir site windows yükleme cdsi olduğu için sitesinde barındırmayacaktır. zaten bilgisayarının altında yazan lisans numarasınıda girdiğin zaman lisans ile bir sorununda olmayacaktır. internet cafe gibi hızlı bağlantısı olan yerlere danışırsan onlar indirebilirler. e-mule ile aradığım zaman bilgisayarının marka ve modeli için yükleme cdsinin olduğunu gördüm.