Sistem çökmesinden sonra recovery yapılmıs bilgisayarda balayı resimlerini geri getirebilicek farklı bi yöntem yada bi program tavsiye edebilirmisiniz lütfen.1 2 program denendi sonuç olumsuz şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
HP dv5 harddisk recovery!!!! Yardmlarınızı Beklyrm
Sisteminiz masaüstümü dizüstümü ?
Ayrıca recovery işlemini tam sistem kurtama olarak mı yaptınız yoksa standart sistem kurmarma mı ?
Recovery işleminden önce harddiskte kaç bölüm vardı ? (c D E gibi) şimdi kaç bölüm var ?
Resimler hangi bölümdey di?
Bölümlerin boyutları ne kadar dı?
İşletim sisteminiz ne ?
Bilgi verireniz yardımcı olmaya çalışayım.
Bu konuyu vista blümüne aynı şekilde aynı başlıkla bir tanede dizüstü bilgisayar bölümüne açmaışsınız. Buradan anlaşılıyor ki vista yüklü dizüstü bilgisayar kullanıyorsunuz.
Öncelikle yazılan her veri resimlerinizi kurtarma şansınızı biraz daha düşürdüğünden harddiskinizi bilgisayarınızdan sökerek masaüstü bir bilgisayara ikincil olarak takmanızı öneririm. Benim kullandığım veri kurtarma yazılımları vistanın dosya koruma sitemlerinden dolayı vistada pek sağlıklı çalışmamaktadır. Bu nedenl harddiski takacağınız masaüstü bilgisayarın işletim sistemi xp olmalı.
Veri kurtarma yazılımını-a gelince öncelikli tavsiyem easy recovery bu yazılımla (denediyseniz vistada hata vermiş çalışmamıştır ama xp de mükemmel sonuç vermekte) ve / veya recovery my fles yazılımı ile harddiskin tüm bölümlerini uzun uzadıya taratın.. easy recovery resimlerin üzerine veri yazılmadıysa bulacaktır. Eğer % 100 sağlam değillerse lostfile dizini altında dır 1 dır2 .... dır n dosya adları şeklinde bulacaktır. Tek yapmanız gereken verilerin kaydedileceği bir yer seçip kurtarmayı çalıştırmanız.
Recovery sistem onarma şeklinde değilde imajı diske geri yükleme şeklinde yapıldıysa önce disk bi güzel biçimlendirilmiştir sonra da işletim sistemi kurulmuştur yani resimlerinizi geri almanız biraz zor.Bu ücretsiz kurtarma yazılımları da daha evvel kullanmamıştım pek fikrim yoktu ama geçen gün utorrentten bir dosya silerken hepsinin seçili olduğunu farketmedim ve yeni indirdiğim 3 oyunun iso dosyalarını sildim yaklaşık 30 gb! hemen vistayı kapatım 7 yi açtım ve tam 7 tane kurtarma yazılımı denedim.Yüzlerce dosya buldular ama 30 gb lık oyunları bulamadılarbenimde olan neredeyse bir günüme oldu sinirlerimin laçka olması da cabası
buda kulağıma küpe oldu bi daha bu kurtarma yazılımlarından birine bile el sürmem yemin ettim
Recovery sistem onarma şeklinde değilde imajı diske geri yükleme şeklinde yapıldıysa önce disk bi güzel biçimlendirilmiştir sonra da işletim sistemi kurulmuştur yani resimlerinizi geri almanız biraz zor.Bu ücretsiz kurtarma yazılımları da daha evvel kullanmamıştım pek fikrim yoktu ama geçen gün utorrentten bir dosya silerken hepsinin seçili olduğunu farketmedim ve yeni indirdiğim 3 oyunun iso dosyalarını sildim yaklaşık 30 gb! hemen vistayı kapatım 7 yi açtım ve tam 7 tane kurtarma yazılımı denedim.Yüzlerce dosya buldular ama 30 gb lık oyunları bulamadılarbenimde olan neredeyse bir günüme oldu sinirlerimin laçka olması da cabasıSizinde sorununuz aynı şekilde uyumsuzluktan kaynaklanmıştır. Ben defalarca kurtarma yaptım bulamadığım olmadı. Hatta bir defasında 120 Gb bir defasındada 60 gb veri kurtardım. Üstelik öyle sade iso vs. de değildi. Resim müzik oyun ne ararsanı doluydu.
buda kulağıma küpe oldu bi daha bu kurtarma yazılımlarından birine bile el sürmem yemin
Öncelikle çok teşekkürler evet easy recovery programı uyumsuzluk yüzünden çalışmadı recovery my files denendi hiç bir sonuç yok.
Bunun profesyonel olarak farklı bi çözümü varmı.Ne varsa yapmaya, yaptırmaya hazırım.
Simdi bu durumdan sonra harddiski söküp masaüstüne xp yüklü bilgisarda easy recoveryle denemek kaldı.
Dediğim gibi bunun profesyonel yöntemi varmıdır bunu yapan yapabilen bi yer varmıdır??
Birsürü veri kurtarma yapan firmalar var. Verierinizi rahatlıkla kurtarabilirler ancak isteyecekleri ücretleri 1000 liradan başlıyor.
Öncelikle yazılan her veri resimlerinizi kurtarma şansınızı biraz daha düşürdüğünden harddiskinizi bilgisayarınızdan sökerek masaüstü bir bilgisayara ikincil olarak takmanızı öneririm. Benim kullandığım veri kurtarma yazılımları vistanın dosya koruma sitemlerinden dolayı vistada pek sağlıklı çalışmamaktadır. Bu nedenl harddiski takacağınız masaüstü bilgisayarın işletim sistemi xp olmalı.Çok teşekkür ederim kahraman senin dediğin yöntemi aynen uyguladım ve resimlerin bir çoğunu kurtarmayı basardım.Tekrar tekrar teşekkürler.Allah razı olsun.Veri kurtarma yazılımını-a gelince öncelikli tavsiyem easy recovery bu yazılımla (denediyseniz vistada hata vermiş çalışmamıştır ama xp de mükemmel sonuç vermekte) ve / veya recovery my fles yazılımı ile harddiskin tüm bölümlerini uzun uzadıya taratın.. easy recovery resimlerin üzerine veri yazılmadıysa bulacaktır. Eğer % 100 sağlam değillerse lostfile dizini altında dır 1 dır2 .... dır n dosya adları şeklinde bulacaktır. Tek yapmanız gereken verilerin kaydedileceği bir yer seçip kurtarmayı çalıştırmanız.