Hp JetDirect 175x Yazdırma sorunu

dgkncoder
09-05-2008, 13:53   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj

Hp marka JetDirect 175x print serverım var ve bunu Hp Color LaserJet 2605 yazıcıya bağladım. İlk başlarda oldukça hızlı bir şekilde çıktı alabiliyordum ancak şu sıralar herhangi bir bilgisayardan gönderdiğim metin yazıcı tarafından çok geç yazdırılıyor. Ayrıca ara sırada iki farklı hata sayfası yazdırıyor. Bunlardan ilki:

"PCL XL error
Subsystem: KERNEL
Error: IllegalTag
Operator: 0x25
Position: 3534"

ikincisi:

"PCL XL error
Subsystem: KERNEL
Error: IllegalTag
Operator: 0x1b
Position: 2603"

M3ric
09-05-2008, 14:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
385 mesaj

Kartin firmaware'ini guncellestirmen gerekiyor olabilir. HP nin ilgili sayfasinin linkini veriyorum. BUrada firmware ler ve desteklediklari printerlerin listesi var. Oradan inceleyebilirsin.

Edit: Linkte kulandigin jetdirect in flashinin guncellenemedigi belirtilmis. Yazici surucusunun ayarlarina bak istersen. Yaziciya cikti olarak PCL5 gibi bir formatta bilgi gonderebiliyorsa karttaki sorun oratan kalkabilir. Yanirim yazici jetdirect in desteklemedigi bir formatta veri gonderiyor. Daha eski bir cikti yontemi ile sorunu asabilirsin.

Son Düzenleme: M3ric ~ 09 Mayıs 2008 14:37
dgkncoder
12-05-2008, 14:52   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj

Print server'ı resetledim ve varsayılan ayarları ile Hp Color LaserJet 2605 yazıcısına yeniden bağladım. Şu anda sorunsuz bir şekilde yazdırıyor ama ilk sayfa yazım hızı 60 saniyeyi geçiyor. Daha doğrusu belgenin printera ulaşması 60 saniyeyi geçiyor. Daha sonra normal hızında yazdırıyor. Onun arkasından zaman bırakılmadan gönderilen belgelerde de sorun oluşmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?