Hp Laptop vista sorunu

exe_genesis
01-03-2008, 20:40   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

bende HP pavilion dv6000 serisi laptop var. Normal pc lerde XP cdsini takıp pc yi baştan başlatınca işte ne güzel silip yükleyebiliyordum xp yi. Ama hp de koruma var herhalde xp cdsini takıp tekrar başlatınca işte hp izin vermiyor falan filan gibi birşey geliyor pc yi formatlayamıyorum. Vistadan sıkıldım xp yüklemek istiyorum ama olmuyor. D deki ayırdıgı recoveryden dolayı falan mı oluyor acaba.

Banned
01-03-2008, 21:22   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

birkaç sorum olacak cevabınızdan sonra format atmamanızın sebebini ve nasıl yapmanız gerktiği bilgilerini vereceğim. şimdi vermiyorum  düşünesiniz diye.


1. Hp-tools bölümünü kullanarak recovery dvd sini oluşturdunuz mu?
2. Oluşturdunuzsa dvd nin sağlam olduğundan eminmisiniz. ( Benim başıma 3 defa geldi sorunsuz dvd oluşturuldu uyarısı vermessine rağmen bu yazıım hata verebiliyor, hatta servis kendisi oluşturdu yine hata verdi)
3. Formattan sonra büyük ihtimal recovery bölümünüz işe yaramayacak (f11 devre dışı kalacak) bunu biliyormusunuz? Ancak c diskine vista yükleyince bazan devereye sokma imkanı olabiliyor oda komut istemcisine geçerek yapılıyor
4. özellikle kamera ve wriles kurulumunda bu pc lerde xp kurulumunda sorun şikayetleriye karşılaşıyoruz, bunların diğer tüm dodanımlarınızın xp sürücülerini temin ettiniz mi?
5. disk toplam boyutunuz ne kadar?
6. xp kurmakta kararlımısınız ?

Bunları sormamın sebebi size daha faydalı bilgiler vermek? Cevabınızdan sonra hem sorununuzun çözümünü hemde tüm sorularımın sebebini ekleyeceğim.

ahmetmanav
01-03-2008, 21:22   |  #3  
ahmetmanav avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

evet aynen öyle . makineyi aldığında sana verilen kurtarma cd leriyle başarıya ulaşabilirsin ancak.

exe_genesis
01-03-2008, 21:32   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

1- Hayır oluşturmadım. Şimdiye kadar hiç recovery ye gerek duymadım. Ama oluştururum sorun değil.
2- Oluşturunca denerim.
3-F11 hp nin kendi recovery şeyi. Evet biliyorum.
4- Hpnin sitesinde hemen hepsi var... Vardır herhalde... Yoksa yok mu..
5- 160gb ( 5 gb si D de hp recovery kullanıyor)
6- Laptop özelliklerine göre çok yavaş çalışıyor. Tüm driverlar falan son sürüm yüklü. Pc yükle sil vb programlardan falan yavaşlamıtır diye düşündüm. F11 i kullanarak işte yepyeni 0 bi vista oldu. Ama halen yavaşlık devam ediyor. Vistadan diye düşünüyorum.

Banned
01-03-2008, 22:16   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

1. bence oluşturun lisanslı sisteminizi tekrar kullanamayabilirsiniz.ayrıca kurtarma araçları cd sinide oluşturun derim
2.Hp-Tools hatalı bir yazılım genelede hatalı disk oluşturmaktadır. oluşturduğunuz diski bir disk scan programı ile analiz adin.
3.Recovery bölümünün (F11) çalışması için A:çalışmasada pc de kurulu bir vista  olması B: recovery bölümünün sürücü harfinin D olması gerekiyor  
4. Aynı şekilde hp den vistayı kaldıranlar xpde sürücü sorununda bahsetmektedirler  formattan önce  tüm sürücülerinizi indirip yedekleyin.
5.Recoery bölümünü kaldırmayın. sisteminiz için en uygun bölümleme 75 gb 80 gb lakin  formatta c yi tamami ile biçimlendirin ancak sadece 75 gb lık bir bölüm oluşturun aksi halde recovery bölüğmünün harfi değişecektir. Geriye kalan kısmı sistemi kuduktan sonra disk yönetiminden biçimlenirebilirsiniz.
6. Vistada sisteminizi kasan A: aero arayüzü B:Hp nin norton u C: vistanın ev kullanıcıları için gereksiz servileri. Nortonu kaldırıp aero ve gereksiz servileri kapatarak ,üzerine birde sp1 i kurarak % 50 performans artışı elde edebilirsiniz.

Bunlar sadece tavsiye ve karşılaşabileceğiniz olası sorunlarla ilgili önbilgi niteliğindedir.Bütün durumlarda karar vermek size ait.

Sorununuzun çözümü;

Sorun vista bootloderin kendisinden alt sisteme izin vermemesinden kaynaklanmaktadır.
sisteminize easyBCD programını indirip kurun. menage bootloader seçeneğinden uninstal the vista bootlderi seçip write mbr yi tıklayın. Artık vistayla son görüşmeniz formatta da  sizi engellemeyecek

[URL=http://imageshack.us][/URL]



Es-kaza formattan vazgeçip vistaya tekrar dönmek isterseniz vista dvd ile sistemi başlatıp bilgisayarımı onar seçeneğinden başlangıç onarmayı tıklayarak mbr yi yeniden yazdırabilir vistanın açılmasını sağlayabilirsiniz

Son Düzenleme: khramn ~ 01 Mart 2008 23:59
exe_genesis
01-03-2008, 22:20   |  #6  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

bilgiler için teşekkürler. çok yardımcı oldu. zahmet oldu