HP Network Ürünleri İle Öne Çıkıyor...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
07-11-2004, 14:35   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Öncelike NetWork ile ilgilenen tüm arkadaşlarımın bu yazıyı okumasını öneririm.

Bildiğiniz gibi Ülkemizde bir çok firma ve devlet kuruluşu NetWork yapılarını yeniliyor yada yeniden kuruyor. Bununla ilgili karşımıza sürekli network ihaleleri veya şartnamesi gelmektedir.

Tabii ki burada belli durumlarda ürün seçmek çok önemlidir. Özellik ile ülkemizde NetWork konusunda bilgili insan sayısı oldukça az olunca.

Tabii ki böyle bir iş karşımıza geldiği zaman öncelikle yöneldiğimiz ürünler belli. Cisco ve 3Com Swich'ler, kabinetler.

İşte burada son zamanki işlerimde kullandığım 3 marka arasında HP'nin durumunu hafiften belirteceğim. Genel olarak benimde kullanmış olduğum ürün grupları arasında olan Cisco ve 3Com'un ürünlerine büyük bir rakip olarak tanımlayacağım HP ürünleri'nin Orta ölçekli (20-200 Bilgisayarlı) Ağlarda vermiş olduğu imkan ve fiyat bakımından oldukça iyi durumda. ALFA Tabanında hazırlanan ve Layer 3 konumunda olan bu swichlerin en büyük cazip yapılarından birisi. Dünyanın her yerinde Ömür Boyu garantili olması. Bunu dışında Cisco ve 3Com bazı markalı siwch modellerini ağda tanımadığını ve bu  ürünleri Hp'nin Rs232 protokolünden manuel olarak tanıtma imkanı olması. 10 Yıllık istatislik tutma. Filtreleme.

fiyat bakımından da oldukça iyi olan HP ürünlerinin bu konuda oldukça gelişecekleri kesin. Fakat bu rada en güzel özelliklerinden biri olan HP'nin tüm 24 ve 48 port Layer2-3 ürünlerine 2 adet Modül eklene bilmesi. Yani bir 24 portluk Layer 3 swichimize 2 adet 1000 BASE-X ve 2 ADET de 1000 BASE-T Takma imkanı bulunuyor. Bu şekilde swichimiz 10km uzaklıktaki swiche Fiber optik ile bağlıyken iç ağdan servere 1000 MB'lik bakır üzerinden yükse hızlarda çalışma imkanı veriyor. Hiç kapanmadan da 12000 Saat çalışma özelliği olan swichlerimizi iyi bir yöneyim ile nereye koyduğunuzu dahi unuta bilirsiniz...

Şimdiki teknik özelliklerle Planet, Surecom, Edimax, 3Com un üzerine geçen bu swichler ilk etapda pek cazip gelmesede Yakında su sözleri duyacağımız kesin. Üstüzey Swich alacam ne önerirsin "Cisco, 3Com ve HP"

Ürünlerin teknik detay ve özelliklerini www.hp.com adresinden temin edebilirsiniz.

Turan ÖZZEYBEK
MSS-MSDE-iFORCE

Son Düzenleme: Banned ~ 07 Kasım 2004 14:39
Swat_Man
07-11-2004, 20:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,488 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Saol Dostum