HP'nin BT projelerine dev yatırımı

CHIP Online
13-03-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HP'nin önde gelen iki ismiyle şirketin Bulut Bilişim stratejilerini konuştuk! İşte Bulut'un geleceği

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hp- ... yatirimi_39164.html

HP, 2013 mali yılında kanal programları ve BT projelerine yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapacak. Firma, bu yatırımla iş ortaklarının performansını ödüllendirmeyi, pazarda talebi artırmayı ve sadeleştirilmiş süreçlerle iş ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Öncelikle PartnerOne programını geliştirmeye ve iş ortaklarına kurumsal teknolojiler için yapılan inovasyon çalışmalarının ulaştırılmasına odaklanılacak . Aynı zamanda bu yatırım sürecinde, yeni bir bulut test ortamı da HP tarafından kullanıma sunulacak. HP'nin Başkan ve CEO'su Meg Whitman'a bakılırsa, HP'nin Global Konferans 2013 etkinliğinde duyurduğu yeni ve gelişmiş programlar ile iş modelleri; iş ortaklarının kullanışlı, kârlı ve inovasyona yönelik çözümlerden yararlanarak daha başarılı projelere imza atmasını sağlayacak. Peki bu gelişmeler ülkemizi nasıl etkileyecek. Bu soruyu HP'nin Global Konferans 2013 etkinliğinde


HP Kurumsal Grup Başkan yardımcısı Peter Ryan ve altyapı yazılımlarından sorumlu Rhys Austin'e sorduk ve HP'nin Bulut Bilişim stratejileri üzerine bir röportaj yaptık.


Türkiye'deki Bulut Bilişim'i nasıl görüyorsunuz?


-Türkiye pazarı muazzam büyüklükte potansiyel sahibi. Bölgenin en hızlı büyüyen ülkesi ve bu da bizi çok heyecanlandırıyor. Böyle ülkeler bir gecede 10-15 yıla denk düşen seviye atlayabiliyorlar. İkinci seviyeden dördüncüye ya da birinciden dördüncüye geçebiliyorlar. Mesela Türkiye'de Turkcell ile cep telefonumdan ödeme yapabiliyorum ancak aynısını İngiltere'de hala yapamıyorum. Aynısı Türkiye'deki bulut hizmetleri için de geçerli. Sanallaştırma aşamasını atlayarak doğrudan daha yeni bulut teknolojilerine geçtiler. Elbette ülkeler arasında inkar edemeyeceğimiz bir fark var. HP olarak bu yerel farklılıklara hitap etmek görevimiz. Yapabileceğimiz en kötü şey herkese büyük müşteri gibi yaklaşmak olur. Amerikan perspektifinden baktığımızda büyük şirket GE gibi bir şeydir, sizin içinse daha çok KOBİ'ler. Ancak gereksinimler çok benzer.


Tüm Konu: HP'nin BT projelerine dev yatırımı

Kaynak: www.chip.com.tr