HP Notebook Pavilion dm4 Saatli Bomba

Arriva
12-01-2011, 00:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Selamlar;Yurtdisindan HP Pavilion Dm4 1016TX model notebook aldim. Bu model Turkiye'de var mi bilmiyorum. Belki ayni teknik ozellikte baska isimde satiliyor olabilir.

Intel Core I5 M430 2.27GHz (64bit)

2GB Ram
320GB HD
ATI Radeon 512MB GPU

vs.

2 tip GPU kullanilabiliyor:1) High Performance GPU: Bilgisayar prize takiliyken ATI ekran karti aktif.

2) Low Power GPU: Bilgisayar prize takili degilse paylasimli tumlesik Intel ekran surucusu aktif.

High Performance GPU aktif iken belli bir acidan baktigimda ekran piksellerinde hizli yanip sonme (Flashing Pixel) ve renk tonlamasinda(gray scale) sorun oldugunu gordum. Aksine, Low Power GPU aktif iken ekran goruntusunde hic bir sorun yok.

HP ile temasa gectigimde sorunu kabul ettiler ve ekran kartindan kaynaklandigini belirttiler. Fakat bilgisayar prize takiliyken metal olan kasaya parmagimla hafifce dokundugumda tum metal kasanin ustunde elektriksel gerilim oldugunu hissettim. Yani acikcasi hafifce carpiliyorsunuz. Bu da muhtemelen notebook prize takiliylen topraklamada sorun oldugunu gosteriyor. Muhtemelen ekran karti'da bu sebepten bozuldu. 

Kanimca bu model cok tehlikeli ve topraklamasi iyi olmayan Li-ion bataryasi yuzunden her an patlamaya hazir bomba gibi. HP bu modeli geri cekmeli fakat sorunu maalesef kabul etmiyorlar. Umarim birileri yaralanmadan gercegi gorur ve gerekeni yaparlar. Herkesin bilgisine sunarim.