Merhabalar acilen yardıma ihtiyacım var . HP Pavilion dv2-1110et laptop aldım yalnız yedek kurtarma dvd sini oluşturmadan windowsta sorun oldu. Fabrika ayarına getirmeye çalışıyorum bitürlü yapamiyorum. Yedek recovery yazılı sabit diski var normalde ilk açıldığında f11 basıldığı zaman kurtarması gerekiyor ama bi türlü geçmiyor. üzerinde kurtarma dvd side yok. bu konuda bana yol gösterirsen sevinirim. vey recovery dvd sinin linkini verirseniz minnettar kalırım. saygılarımla.
HP Pavilion 1110et için acil yardim.........
F11 ile kurtarma bölümünü nasıl çalıştıramıyorsunuz? Maalesef istediğiniz yazılımın linki olmaz. HP'den istemeniz gerekir.
kurtarma bölümünüzde sorun varsa başlamaz. yaptırmak için (imaj basmaları gerekir) servise veya firmaya göndermeniz gerekir ve bundan dolayı sizden kullanıcı hatası diye ücret talep edebilirler. ayrıca bilinmesi gereken bu imajlar makina modeline göre değişilik gösterir.
kurtarma kısmını yaptırırsanız ilk yapmanız gereken kurtarma alanının DVD'ye basılması olmalıdır. bu medyalarında çok güvenli olduğu söylenemez bazen sorun çıkartabilirler. eğer bulabilirseniz aynı model makinada oluşturulan kurtarma DVD leri ile yükleme yapabilirsiniz ama bu da çok mümkün olmayabilir.
Hocam aynı model makinenin kurtarma DVD'leri de olmaz. Çünkü işletim sisteminin lisansı da gömülüdür o imajda. Sonra lisans güme gider.
vistada ben başka makinanın (aynı model masaüstü) imajı ile bastım daha sonra key değiştir özelliğinden makinama ait keyi girdim ve sorun çıkmadı.
Güncel:
ayrıca vista olup olmadığını bilmiyorum ama XP'de MS in sysprep diye bilinen bir uygulaması ile de bu yapılabilir sanırım.
Hmm. Lisans anahtarı değiştirmek aklıma gelmemişti. Tabi bunu aktifleştirmeden önce yapmak lazım, kurulumda otomatik aktifleştirmeyi kapatarak.
Pavilion'larda dediğiniz gibi ilgili f tuşuna basıldığında otomatik olarak d sürücüsünden sistemi tekrar kurma özelliği var - dvd gerektirmeden. Muhtemelen bir disk hatası durumu mevcut sizde. Yeni bir dizüstü olduğundan mutlaka garanti kapsamındadır. En yakın HP servisine müracaat ederseniz halledecekler, belki bozuk bir sabit sürücü değişimi bile gerçekleşecektir.