HP Pavilion DV 4000 Hakkında Açılma Problemi...

cnkvz
15-10-2009, 03:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

HP Pavilion DV 4000 bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum 2 senedir. Şimdiye kadar hiç donanım sorunu yaşamadım fakat bugün çalışan bilgisayarımı kapattıktan sonra bir daha doğru düzgün açamadım. Power düğmesine bastığımda çoğu zaman ekrana görüntü gelmiyor. Gelsede çok zor açılıyor ve açıldıktan sonrada mavi ekrana düşüyor. Format atmaya kalktım ve cd yi takıp çalıştırdığımda bazen açılıyor açıldığında ise ilk baştaki kur dosyalarını yüklerken reset atıyor ve ekran tekrar açılmıyor. Bir detayı farkettim, belirtmek isterim belki önemlidir: Ekranın açıldığı zamanlarda wireless/bluetooth ışığı yanıyor fakat ekran açılmayacak olduğunda bu ışık yanmıyor. Hatayı bir türlü tesbit edemedim haliyle çözümede ulaşamadım. Yardımcı olursanız Çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: cnkvz ~ 15 Ekim 2009 03:58
OSMAN BAĞÇEVAN
15-10-2009, 04:03   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/Mavi-Ekran-Reset-Donma_t103398.html

garantisi varsa direk hiç uğraşmadan götürün servise..garantisi yoksa eğer i
bios u default yapın..sonrasında içini açıp temizleyin..yine çözüm olmazsa üsteki linkte bakın...

cnkvz
15-10-2009, 04:09   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

garantisi yok tabi eskidi artık biosu default yaptım ama yinede sorunum çözülmedi fandan cpuya giden metal kanalı temizledim dediğim gibi bi çözüm bulamadım yolladığın linki inceleyeceğim teşekkür ederim ilgine... " fakat yolladığın link donmalarla ilgili bende donma yok ekran açılmıyor, açıldığında ise windowsu yeniden kurmaya çalışıyorum ordada ilk yüklemeleri yaparken reset atıyor ve açılmıyor malesef ilgin için teşekkür ederim."

Son Düzenleme: cnkvz ~ 15 Ekim 2009 04:12
OSMAN BAĞÇEVAN
15-10-2009, 04:17   |  #4  
Denetmen
6,606 mesaj

Bunun yanısıra crc hataları,yükleme hataları,kasma,donma gibi
genel itibariyle mavi ekran

Pc'nin açırı ısınması stabilite sorunları getirebileceği gibi reset ve benzeri sorunlar getirebilir

bunların o linkten alıntı..çözümleride yazıyor linkte..

cnkvz
15-10-2009, 04:27   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

diagnostik testte bi sıkıntı çıkmadı buda makinada bir sorun olmadığını gösteriyor. HDD de sorun var desek çalışan başka bir HDD ilede aynı sorunları verdi bugün arkadaşın memory stick'i bilgisayarıma takmam gerekiodu ve NOD32 virüs buldu temizledi ama ne kadar temizledi emin değilim açıkcası. BIOS a bulaşmış bir virüs olabilir bunun için önerebileceğin bir çözüm varmı yardımcı olursan memnun olurum.

OSMAN BAĞÇEVAN
15-10-2009, 04:50   |  #6  
Denetmen
6,606 mesaj

bios a bulaşmış virüsü de ilk sizden duyuyorum :)
inceleyin :

cnkvz
15-10-2009, 16:26   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

sen baya bi yenisin bu bilişim sektöründe Chernobil Virüsünüdemi hiç duymadın arkadaşım :)

barutcu007
04-11-2009, 01:54   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

Bende de HP Pavilion dv4000 var.  dv4384EA. Aynı sorun bende de var. Açıma düğmesine basıyorum, işlemci fanı çalışıyor, DVD çalışıyor, HDD ledi yanıyor, ama ekrana POST ekranı bile gelmiyor. Birkaç defa denediğimde açılabiliyor.
Üzerine takılı olan bluetooth'u, bilgisayarı sökünce farkettim, onu hiç görmüyormuş zaten.

Bir de, wireless fare kullanıyorum. Bazen belli bir süre kullandıtan sonra farenin alıcısına giden voltaj kesiliyor.

Diyorum ki, acaba bu bilgisayara bağlı donanımlardan birinde bir güç uyumsuzluğu, kaynak kullanımından meydana gelen bir aksaklık mı var?

Ya da sorun ne, bilen var mı, konuyu açan arkadaş, bir çare buldun mu?