Öncelikle herkese selamlar. Arkadaşlar biraz uzun yazıcam ama sorunun gelişimini anlatmam lazım çözüm önerilerinizde faydalı olur diye. Bende hp pavilion dv6-1330et serisi bir laptop var ve alalı 3 ay falan oldu. Üzerinde 64 bir win7 home basic yüklü. Harddisk 320 gb ve ikiye bölünmüş. c:300gb d:20gb sorunda burada başladı. Ben c'yi bölerek bir bölüm daha oluşturmak istedim ve paragon partition manageri yükledim. Bölme çalışmaları yaparken sistemi yeniden başlat dedi başlattım dos ekranı geldi fakat paragon dos ekranında bir hata oluştuğunu söylüyor ve pcyi yeniden başlat diyordu. Bende başlattım fakat pc bu sefer disketten açılmak için ayarlanmıştı ve (bu arada disketten açılma özelliği biostan kapalı) hangi işletim sistemini açmak istiyorsunuz diye seçenekler geliyordu. Bende seçip açıyordum. Benim anladığım kadarıyla paragon bir açılış bölümü oluşturduğu için böyle birşey soruyor. Neyse ben böyle açmaktan sıkıldım ve başka bir disk manager yükledim. Tekrar partitionlara baktım. Harddisk 3 e bölünmüş görünüyordu biri C biri D bir partitionda (*) bu şekildeydi ve 200mb boyutu vardı 50mb tı falan kullanılıyordu. Bende bu bölümün paragon tarfından oluşturulduğunu düşünerek (*) ile gösterilen 200mb lık partitionu sildim. Sonra pc yi yeniden başlattım ve ne göreyim bilgisayar açılmıyor. Çok arandığımın farkındayım ama format atmadan bu sorunu nasıl çözebilirim? Yine o partitionnu sildiğim programın iso dosyasını cd ye yazarak açılış cd si oluşturdum ve açtım partitionların harfleri gitmiş içindeki dosyaları görebiliyorum harflerinide yazdım ama yinede olmadı. Acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
hp pavilion dv-6 notebook açılmıyor
Ne yapayım bir yere açınca bir sonuç alamıyorum.
arkadaşım disk bölmek gibi basit bir iş için niye paragon kullanırsın bu 7 üzerinden 2 dakkada yapacağın bir iş
http://nonpasaran-windows7.blogs ... -7-disk-bolmek.html
Ne yaptığını buradan anlamak zor ama muhtemelen boot edilebilir bir sanal disk oluşturdun
sana tavsiyem çalışır bir cd ile sistemi aç sonra verilerini yedekle ardından sistemi kurtar
bunlar için
Veri Kurtarma: "Vista'yı Açamıyorsunuz!"
"Windows Vista": Veri Kurtarma : Vista'yı açamıyorsunuz-2
ama illa format atmıcam diyorsan 7 dvd si ile sistem kurtarma seçeneklerinden sistemi onarmayı dene
senin dvd n oem olduğu için muhtemelen bunu açamayacaksın bunun için buradan yararlanabilirsin
Başlangıç Onarımı: Kullanma-Anlama
linkteki linklerden bu konuda bütün bilgiyi alabilirsin.
Ayrıca winre yi indirmek için olan bağlantıda seven 64bit te var kolay gelsin
Teşekkür ederim yardımlarınız için bunları tek tek deneyeceğim.
Arkadaşlar başka bir önerisi olan varsa yazsın lütfen.
nonpasaran arkadaşım senin tavsiye ettiğin yolu denedim ama yine olmadı. Bende kurtarma cd leriyle yeniden sistemi yükledim fakat bu seferde bios ekranında NTLDR is missing hatası verdi. Ne yapabilirim bilemiyorum. Servise de göndermek istemiyorum yeni bilgisayarı.
nonpasaran arkadaşım senin tavsiye ettiğin yolu denedim ama yine olmadı. Bende kurtarma cd leriyle yeniden sistemi yükledim fakat bu seferde bios ekranında NTLDR is missing hatası verdi. Ne yapabilirim bilemiyorum. Servise de göndermek istemiyorum yeni bilgisayarı.bootloader hasar görmüş sana verdiğim linklerden birinde winre indirebileceğin bir bağlantı vermiştim onu indir yada bir normal Windows 7 DVD si bul ve alttaki makaleyi uygula(Notebook ile verilen kurtarma dvd sinde winre fonksiyonu yoktur)
http://support.microsoft.com/kb/927392
arkadaşım zaten servise yollama. Kendin güzel bir format at.Öyle diskleri bölümlemek için program filan kulanayım deme hard diskine zarar verir bir defada format atarken bölümle yeter benim bilgisayarın hard diski 160 gb dörde böldüm öyle kullanıyorum. Çok daha rahat. ben aldığımdan beri üzerinde kurmadığım denemdiğim işletim sistemi kalmadı ama diski bölümlemek için asla bir programdan yardım almadım. Bu arada format atmayı umarım iyi biliyorsundur hard diskini biçimlendirirken normal şekilde biçimlendir. Onun dışında bilgisayarında kayıt defteri optimizasyonu yapan bir program kullanırsan daha performanslı şekilde kullanabilirsin....