Hp Pavilion System Recovery Sorunu

WasdE
01-09-2010, 01:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhabalar bundan 2sene önce almış olduğum hp pavilion dv6700se special edition notebook'umda yavaşladığından dolay gerektiği zamanlarda tek tuşla attığım formatı tekrarlamak istedim yanlız önyükleme başlamıyor güvenli mod veya hiç bir modda bilgisayarı çalıştıramadım ve bir daha kullanıcı karşılama ekranı dahi gelmedi. mecidiyeköy hp servisine tam 4 kere notebook'umu götürdüm. sorun olmadığını format attıklarını söylüyorlar 3kere ürünü teslim aldığımda kontrol ettim ve gene aynı sorun ve hiç birşey yapmamışlar. oranın yetkilisyle görüştüm kendisi oluşturdu bizim verileri tekrar yolladık. notebook geri geldiğinde dv6700et kurulu olarak geldi ve bir çok donanım çakışması oldu. bu sorunu tekrar yetkililere bildirdiğimde bana işletim sistemini satabileceklerini söylediler. halledilmeyecek bi sorunu olmadığını sandığım notebookumu çöp edip bıraktılar. istediğim performansı alamıyorum. ve o kadar gülünç bir durumdur ki parmak izi okuyucusu tanımlayın diyor sürekli ki benim notebookumda öyle bişey. her neyse saadete geleyim. ben orjinal recovery mi bulabilir miyim? bulabilirsem bunu hdd'de ayrılan yere nasıl atabilirim? ve format atabilir miyim? atarsam bi sorunla karşılaşabilir miyim? şimdiden çok teşekkürler.

Son Düzenleme: WasdE ~ 01 Eylül 2010 01:26
vmesut
01-09-2010, 01:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

lenovo kullanıyorum bilmiyorum cevap ne derece yardımcı olur ancak, windows cd siile temiz yükleme sırasında recovery bölümünü biçimlendirmezsen recovery yapabilirsin. Aksi takdirde recovery çalışmaz. O bölümü kendin oluşturabillip oluşturamayacağını  bimiyorum ancak şöyle bi çözüm yolu sunabilirim. Bigisayarına temiz yükleme ile windowsu kur. HP nin sitesinden veya gaerekli yerlerden driverları daha sonra da kullandığın programları kur ve bir recovery yazılımı ile siistemini harici bir harddiske veya dvd, veya mevcut harddiskin başkka bir bölümüne kaydet. Sisteminde bir sorun olduğunda sistem recovery dosyasından sistemini geri yüklersin.

Son Düzenleme: vmesut ~ 01 Eylül 2010 01:52
mcafee23 ayrılmıştır
01-09-2010, 01:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

şu recovery işinden vazgeçin üreticiler formatın güzelliğinin bile içine ettiler.Normal format atın sağlıklı bir şekilde kullanın.Recovery ile çocuklar bile tek tuş ile bilgisayar kurulumu yapar

WasdE
01-09-2010, 01:59   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: vmesut  
lenovo kullanıyorum bilmiyorum cevap ne derece yardımcı olur ancak, windows cd siile temiz yükleme sırasında recovery bölümünü biçimlendirmezsen recovery yapabilirsin. Aksi takdirde recovery çalışmaz. O bölümü kendin oluşturabillip oluşturamayacağını  bimiyorum ancak şöyle bi çözüm yolu sunabilirim. Bigisayarına temiz yükleme ile windowsu kur. HP nin sitesinden veya gaerekli yerlerden driverları daha sonra da kullandığın programları kur ve bir recovery yazılımı ile siistemini harici bir harddiske veya dvd, veya mevcut harddiskin başkka bir bölümüne kaydet. Sisteminde bir sorun olduğunda sistem recovery dosyasından sistemini geri yüklersin.
dostum şöyle bir problem var format atılmadığı şekilde güvenli mod veya başka bir modda pc çalıştıramıyorum ben vistada kurmayı denedim temiz yükleme ile w7de xpde. önyükleme yapılırken siyah ekran donup kalıyor buda benim için çözüm olmuyor. teknik servis para almadan herhalde umursamıyor bizi

vmesut
01-09-2010, 02:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

anladım o zaman tek çözüm teknik servis. Bu arada teknik desteği anllattığın gibi olması, dünyanın sayılı pc üreticilerinden biri olan hp için büyük bir utanç kaynağı olsa gerek.

Kutay_ALBAYRAK
01-09-2010, 04:31   |  #6  
Taze Üye
17 mesaj

Orijinal recovery dosyan silindiyse eğer,bunu hp sana cd biçiminde veriyor,fakat ücreti ile...Bende bir ara merak edip bakmıştım sitesine oradan biliyorum...Maalesef mcafee23'ün de dediği gibi firmaların format işini bitirmeye çalışmaları da bu yüzden sen o recovery dosyasını bir şekilde kaybedecek olursan eninde sonunda ya işletim sistemi alacaksın driver ile uğraşacaksın yada parasını ödeyerek adamlara ikinci bir gelir kaynağı sağlamayı kabul edeceksin hedef bu...Ama dediğim gibi sitesini kurcala biraz...

WasdE
01-09-2010, 12:12   |  #7  
OP Taze Üye
3 mesaj

yanıtlarınız için teşekürler. vmesut inanır mısın? hpden referans numarası almak için (ürün teknis servis teslimat öncesi gerekli) telefonda 25dk bekletiyorlar 2dakika konuşuyorlar olay bu hem burdan götürüyorlar. hp teknis servisine ne zaman gitsem numara aldığımda önümde 50-60 kişi oluyor herkesin notebook'unda sorun yapıyor ve çok ilgi alakasız teknis servise servis. apple ürünlerini hiç bişeye değişmem ve alienware.

vmesut
01-09-2010, 15:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

haddi yaa arkadas hp almayı düşünüyodu söyleyeyim de almasın. Bu arada hp laptop alanlar (tabişansına düzgün olan hp leri tenzih ederek) geçmiş olsun inş kimse teknik servis yoluna düşmez bu sadece laptopta değil birçok ürün grubunda çeşitli markalarda yaşanıyor.