Selamlar arkadaşlar. Benim bir tane laptopum var. Konu başlığında da belirttiğim gibi HP ProBook 4510s notebook. Bilgisayarımda nedenini anlayamadığım bir problem var. O da işlemci fanının her ne olursa olsun yüksek sesle çalışması. Sıcaklığı 60C ı zor geçen bir laptop neden olurda insanı rahatsız edecek kadar gürültü çıkarır? İçini açıp baktığımda fanın yaprakları tertemiz. Ben yine de fırçayla temizledim ama yine aynı. Orjinal BIOS u yükledim değişmedi. Ben bir keresinde iyice psikopata bağladım ve laptopun altını buzdolabının soğutucu gözüne tuttum.(Bu cesaretimi laptopumun altının kapalı olmasına borçluyum) Ve en geç yarımdakika içerisinde fan sesi bayağı azaldı. Bundan yola çıkarak bende laptopun altına konulan fan satın almaya karar verdim ama orada da bir problem var. Alttaki resimde gördüğünüz gibi benim makinenin altı. Fanın ürettiği soğuk hava dalgası öteki laptoplardaki gibi işlemci fanına ulaşmaz. Sadece kasasını serin tutmaya yarar diye düşünüyorum. Sizce ben böyle birşey alsam fan sesini düşürmeye yardımcı olur mu? Düşüncelerinizi bekliyorum...
Altı;
işlemcinin sıcak havayı attığı bölüm (Sol taraf)