Hp probookda internete baglanma sorunu

HPQ-User
11-02-2010, 10:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

McCelal sormuş:
selam.

oncelikle hakkaten yardiminiza cok ihtiyacim var.onu bildirmek isterim.

ben Hp Probook aldim.Ve kendim ona Windows 7 Ultimate yazdim(tum lazim olan driverlerinide buldum yazdim) ama 2ci islemci gibi.Yani eski Windows XP im de silmedim.Shimdi 2side sorumsuz calisiyor.

Windowslarin birini C de biride D ye yazili.

her 2siylede internete baglandim sorumsuz.

aldigim gunden beri internete baglanma sorunlari yasiyorum.

yani kablolu baglanirken hata veriyor.
shimdi eski Windows XPden yaziyorum size.Yeni Windows 7de baglanma sorunu var.

Ne yapabilirim.Eskide bu sorunla karshilasdigimda sistemi geri yukledim ve calisdi.Shimdi Windows 7de sistemi geri yuklemek istedim.Amma olmadi cunki kontrol noktasi yokmus.

Shimdi baglandigimda HATA692: Modem donanim hatasi algilandi.

yaziyor.

LSI HD MODEM bURADA SORUN QALIBA BENDE HP SITESINDEN EN SON DRIVERIN YUKLEDIM YAZDIM.

1MB civarinda ama yinede olmuyor.

bana yardimci olun ne yapa bilirim bashqa?

lutfen aldigimdan bu yana bu oluyor.

en sonda internet baglantisin kesmeden windosu kapadim, o andan itibaren internete baglanamiyorum.(Windows 7de olurken bunu yapdim)

sorunu coz veriyorum kablo kirik basqa kablo deneyin.bunuda yaptim.hic bir sey olmuyor.Nasil kiriksa ayni kablodan eski windowsumla size yaziyorum.

cevabinizi beklicem sayqilarimla. Celal

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
HP PROBOOK 4515S AMD ATHLON X2 QL-66 2.2 GHZ 3GB 320GB 15.6

*
      Chip Seti ATI
    *
      İşlemci QL-66
    *
      İşlemci Cache 1 MB L2 cache
    *
      İşlemci FSB 800 Mhz
    *
      İşlemci Hızı 2.2 Ghz
    *
      İşlemci Platformu Amd Athlon
    *
      Ekran Özelliği 15.6 " / 1366 x 768 WXGA
    *
      Ekran Boyutu 15.6"
    *
      Ekran Kartı Paylaşımlı
    *
      Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
    *
      Ekran Kartı Hafızası Paylaşımlı
    *
      Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    *
      Ram Tipi DDR2
    *
      Sistem Belleği 2800MB 800MHz
    *
      Sabit Disk Kapasitesi 320GB 5400RPM 8MB
    *
      HDD Hızı 5400 RPM
    *
      Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    *
      Klavye TR/Q
    *
      Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g
    *
      Bluetooth Özelliği Var
    *
      USB (Adet) 4
    *
      FireWire Yok
    *
      10/100 Ethernet Var
    *
      Paket İçeriği Notebook
    *
      İşletim Sistemi Free Dos
    *
      HDMI Var
    *
      E-Sata Yok
    *
      Webcam Var
    *
      Yüz Tanıma Yok
    *
      Kart Okuyucu Yok
    *
      Ağırlık 2.59
    *
      Pil 6 Hücreli

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

Netron
11-02-2010, 14:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
468 mesaj
Alıntı: HPQ-User  
McCelal sormuş:

QALIBA : Galiba
bashqa? : Başka?
basqa : Başka

Sorunuzun cevabını biliyorum ancak Türkçe'ye uygun kelimeler yazmadığınız için sizi protesto ediyorum ve cevabı kendime saklıyorum.

İyi günler

Son Düzenleme: Netron ~ 11 Şubat 2010 14:38
Sefa Adak
11-02-2010, 16:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

@ Netron
Adamın sorununa yanıt vericeksen yazıcaksın, bilmiyosan veya yazmak istemiyosan hic mesaj atmıcaksın.Turkceyle ne alaka ya.Adam oyle yazmıs diye cevap vermicek misin ? Boyle sacma bisey olr mu forum burası.Amac soruna yardımcı olmak, gerisi onun problemi.Ona gore problem yoksa sana da olmamalı..

@ Celal Bey,
Win.XP'de sorunsuz baglanıyor, Win.7'de baglanmıyorsa sorununuz muhtemelen yazılımsal olmalı.Modeminizin dogru driver'ını yuklediginizden emin olun.Sanırım boyutu 1 MB degil.Vericegim linkten Modem Driver'ını tekrar Download edip kurmayı dener misiniz ?

http://h20000.www2.hp.com/bizsup ... swEnvOID=4055#11395

Ayrıca Driver'ı kurduktan sonra Modem'i Restart edin.Sonra modem ayarlarını baştan yapılandırın.Olmazsa TTNet Hizmet Hattını arayın ve sorununuzu anlatın, yardımcı olacaklardır.Tekrar ne oldugunu yazarsanız diger yollara da bakarız.

Kolay gelsin..

Netron
11-02-2010, 16:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: Sefa Adak  
@ Netron
Adamın sorununa yanıt vericeksen yazıcaksın, bilmiyosan veya yazmak istemiyosan hic mesaj atmıcaksın.Turkceyle ne alaka ya.Adam oyle yazmıs diye cevap vermicek misin ? Boyle sacma bisey olr mu forum burası.Amac soruna yardımcı olmak, gerisi onun problemi.Ona gore problem yoksa sana da olmamalı..

Kolay gelsin..

Türkçe Özürlülükte bu forumda hastalık galiba senin ilgilendirmeyen konularada sende mesaj yazmayacaksın bilmiyorsan şunu öğren ;

İki kişi TARTIŞIRKEN, YAZIŞIRKEN VEYA KONUŞURKEN 3. SAHIZLARA NE DÜŞTÜĞÜNÜ sen çok iyi biliyorsun!..

Sefa Adak
11-02-2010, 16:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Turkce'yi dogru kullanamıyorsa onun sorunu, kimseyi ilgilendirmez.Bence insanların nasıl konustuguna karısmak bu forumda hastalık oldu.Konu beni fazlasıyla ilgilendiriyo, neden olabilicegini biliyorum ve yazıyorum.

Forumun ne oldugunu ogren de gel.Forumlarda hicbi zaman 2 kisi konusmaz, uyelere acıktır, yardımcı olmak isteyen yazar.Kelimelerine dikkat et, sınırları zorluyosun.Sana gerekli cevabı verir oturturdum ama 4 yıldır burdayım, senin gibiler yuzunden ban yiyen ben olmak istemiyorum..

Netron
11-02-2010, 16:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Turkce'yi dogru kullanamıyorsa onun sorunu, kimseyi ilgilendirmez.Bence insanların nasıl konustuguna karısmak bu forumda hastalık oldu.Konu beni fazlasıyla ilgilendiriyo, neden olabilicegini biliyorum ve yazıyorum.

Forumun ne oldugunu ogren de gel.Forumlarda hicbi zaman 2 kisi konusmaz, uyelere acıktır, yardımcı olmak isteyen yazar.Kelimelerine dikkat et, sınırları zorluyosun.Sana gerekli cevabı verir oturturdum ama 4 yıldır burdayım, senin gibiler yuzunden ban yiyen ben olmak istemiyorum..

Senin gibilerin ben çok gördüm sınırlarını zorlamak istiyorsan bir dene hele :) başına neler gelebileçeğini görmek istiyorsan tabi ha küfür sizin gibilerin mesleği olmuş ne anlarsın... insan olmayı.

Sefa Adak
11-02-2010, 18:45   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Turkceyi dogru kullanmak yetmiyo, daha ne dedigimi bile anlayamıyosun.Sınırları zorlayan sensin.Mecazlı olarak kufurlu konusan da.Bence susmayı dene...

Netron
12-02-2010, 19:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Turkceyi dogru kullanmak yetmiyo, daha ne dedigimi bile anlayamıyosun.Sınırları zorlayan sensin.Mecazlı olarak kufurlu konusan da.Bence susmayı dene...
Hahah cocuğa bak kelime oyunu yapma efendi ol saygılı sonra elindeki şekerinin kaybedersin :)