HP recovery sorunu!!!!!!!

mhmtcndn
28-08-2009, 11:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

HP pavilion 6632 et kullanmaktayım recovery bölümüm silindi...Recovery DVDlerim var ancak bilgisayarı recovery edemiyorum Bu PC sistem kurtarma diskleri tarafından desteklenmiyor deyip hata veriyor yardımcı olabilecek var mı ???Elimdeki DVDleri kullanarak tekrar bilgisayarda recovery bölümü oluşturup o şekilde recovery yapabilir miyim???

Son Düzenleme: mhmtcndn ~ 28 Ağustos 2009 12:46
fasterdem
28-08-2009, 12:28   |  #2  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

PC Açılışta dvd okumuyormu?Bildiğim f11 le pc yi başlatacaksın ve ordaki seçeneklerle ilerleceksin.Tabi bildiğimiz bu kadar.HP sağolsun recovery ile ilgili doğru dürüst bir bilgi ve döküman vermediği için bu sorunlarla hep karşılaşıyoruz maalesef.Bence sen direk olarak HP'ye sorununuzu anlatan detaylı bir mail gönderin.Eminimki sorununuzun  bir çözümü vardır.Ve sonucu burda bizle paylaşırsanız sevinirm.

OnlyMann
28-08-2009, 12:55   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

elinizde bulunan dvdler zaten kurtarma alanının medyaları yani onlarla ancak CD/DVD den başlatıp kuruluş yapabilirsiniz. bu medyalarla kurtarma alanını tekrar oluşturamazsınız ki bir dönemde medya oluşturulduğunda kurtarma alanı kendiliğinden siliniyordu. bu oluşturulan medyalarında kendimce çok güvenli olduğunu düşünmüyorum çünkü oluşturulan medya ile yeniden kuruluşu başarabildiğimi hatırlamıyorum ama sırf güvenli olması için aldım ama sorunlu anlayacağınız.

yapılması gereken medyalar oluşturulurken çok düşük hızlarda yazdırılmalıdır.
artık kurtarma (diskte) alanını da oluşturamayacağınızı düşünüyorum medyalarla kurup kurtarma alanını da firmaya yaptırmanızdır. bu arada kuruluştan sonra kuruluşun kolay olması için disk/partitiopnların imajlarını oluşturmak daha yararlı olacaktır. bu arada firma kurtarma alanı için sizden ücret isteyebilir. söylenecek söz kullanıcı hatası denecektir.

mhmtcndn
28-08-2009, 21:31   |  #4  
OP Taze Üye
13 mesaj

bilgisayarın garantisi devam ediyor hp servisini aradım durumu izah ettim onlar da bilgisyardaki recovery başlatma kısmında sorun olduğunu ve kurtarma dvdleriyle servise gidp ücretsiz olarak sorunu halledebileceğimi söylediler

fasterdem
28-08-2009, 21:52   |  #5  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Senin adına sevindim geçmiş olsun dostum:)