benim hp dv9500 bi laptop war.ben vistayı sildirip xp kurdurmuştum.şimdi vistaya geri dönmek istiyorum ama bende vista cdsi recovery cd si yok.bilgisayarda recovery adında bi disk bölümü war ama içinde tıklayıpta kurulum yapcak dosya yok.4 gb dolu görünüyor ama dosyalar görünmüyor.sistem dosyalarını göster desende bişey çıkmıyor.bn tekrar recoveryden vistayı kurabilirmiyim.
hp recoveryden vista yükleme
f11 e basınca hiç bişey olmuyor recovery falan başlamıyor ama harddiskte hala recovery adında bi bölüm war
Arkadaşım bende HP DV6 serisi bi laptop kullanıyorum.(Yaklaşık 8 aydır) Geçenlerde bende o bölüme baktım bi dosya falan yok ama sistem dosyalarını göster dediğinde bi sürü dosya var.Hemen servise gittim.Eleman pc yi f11 le başlattı ve recovery manager açıldı.Eleman hiç bi problem yok dedi bozuk değil çünkü manager açıldı burdan her türlü işlemi yapabilirsin dedi.Ama sen f11 le başlattığında hiç bişi başlamıyor diysun.Bence recovery bölümünde bi sorun var.Elinde recovery imajı olan bi dvd yoksa hemen servise gitmeni öneririm.Saygılar...
makina açılırken f11 tuşuna basılırsa kurtarma sihirbazı açılır ve devamında bir kaç soru soracaktır. sorulara verilen cevaba göre mevcut bilgileirinizin yedeklenmesi veya yedeklenmemesi gibi işlemleri yapacaktır. yarım saatlik süre sonunda kuruluş tamamlanacaktır. bu kuruluşta makinada orjinal olarak dediğiniz gibi vista olmalı aksi halde vista kurulmayabilir. firmalar özellikle bu bölümü gizli yapmaktadırlar ki kullanıcılar tarafından bozulmalara karşı önlem olsun diye. oysa bahsedilen alan zaten firma tarafından oluşturulabilmektedir. bu alan mevcut diye de makinayla birlikte CD/DVD verilmemektedir. bunun için bu alanın özellikle korunması gerekir. Bazı modellerde bu alanın medyaya basılması istenir ve basılmasından sonra istenilirse silinebilir denmekle birlikte aslında medyalarda yaşanan sorunlar nedeniyle silinmemesi önerilmektedir.
f11 e basınca hiç birşey olmuyor hatta çok basınca bip sesi geliyor ama normal olarak xp başlatılıyor.bilgisayarda HP_RECOVERY adında bir disk bölümü yaratılmış ve 4,8 gb boyutunda dosyalar var ben recovery cd mi oluşturamazmıyım yeniden vista yı yükleyemezmiyim
muhtemelen bozulmuş o yüzden başlatılamıyor. 2 hafta önce benzer sorunu bende yaşadım bende de f11 çalışmadı nedenini de çözemedim ama. bu yeni makinalarda medyaya basmaya da izin verilmiyor belki bu tür bir basma işlemi için uğraşmışsanız ben uğraşmıştım ama basamadım. şansıma bizde benzer makinada birden fazla olduğu için ghost ile imajını bir şekilde buldum da onunla yeniden kurdum. ancak sizde de benzer makina varsa imaj oluturup basmanız çözüm olabilir. zaten makina da vista yüklü yanında da xp ve xp sürücülerine ait cd/dvd veriliyor. bunun için sanırım vista ile ilgili bir şey verilmemiş veya oluşturulmasına izin verilmiyor.
yani bilgisayarımdki HP_RECOVERY disk bölümü artık gereksiz ordan recovery yapamam öyle mi ama ben vistayı sildirip xp kurdururken bilgisayarcı tekrar recoveryden vista kurabileceğini söyledi nasıl yapcağını da söyledi ama hatırlamıyorum karışık bişeydi bunu nasıl yapcağımı bilen yok mu
f11 çalışmıyor (başlatılamıyorsa) malasef kullanılamaz. ben kullanamadım çünkü. ekstradan bir şeye gerek yok makina post ekranında iken f11 basıp sonraki alanlara ileri demek yeterli ancak açılış yapması (ayrılan kurtarma alanından başlaması) gerekir.
Önemli: bu arada eğer çalışırsa makinada bulunan mevcut tüm bilgileriniz gidebilir. yedek almayı unutmayın bilgilerinizi. çünkü oluşturulan bölüm kimi makinalarda tüm diski bölümleyerek kurmakta kimi ise sadece C bölümünü oluşturmaktadır. yeniden kuruluşta normal olması durumunda belgelerimin yedeklemek istenip istenmediği sorulmaktadır. eğer yedekle denirse ayrılan bölüme almakta ancak bana kalırsa siz ayrıca medyaya almalısınız.
muhtemelen bozulmuş o yüzden başlatılamıyor. 2 hafta önce benzer sorunu bende yaşadım bende de f11 çalışmadı nedenini de çözemedim ama. bu yeni makinalarda medyaya basmaya da izin verilmiyor belki bu tür bir basma işlemi için uğraşmışsanız ben uğraşmıştım ama basamadım. şansıma bizde benzer makinada birden fazla olduğu için ghost ile imajını bir şekilde buldum da onunla yeniden kurdum. ancak sizde de benzer makina varsa imaj oluturup basmanız çözüm olabilir. zaten makina da vista yüklü yanında da xp ve xp sürücülerine ait cd/dvd veriliyor. bunun için sanırım vista ile ilgili bir şey verilmemiş veya oluşturulmasına izin verilmiyor.
Yani aynı model iki bilgisayarın Recovery dosyaları birbirine uyuyormu?Ben bi ara düşünmüştüm.Hatta bu işlem olduktan sonra ürün anahtarınıda değiştirebiliriz kendi lisans numaramızla.Ama asıl sorum aynı model iki pc nin recovery dosyaları biribirne uyuyormu?Cevaplarsan çok sevinirm arkadaşım.Saygılar...
aynı marka ve model makinların ki uyar zaten key bilgisi kuruluştan sonra sorulduğu için en azından etkinleştirirken tekrar sorulduğu için sorun olmayacaktır. bu aşamada key bilgisi sorulmasından ziyade kurtarma (windows kuruluşunun sağlanması için) gereken işlemler yapılır ve bittikten sonra window kuruluşuna geçilir.
aynı marka ve model makinların ki uyar zaten key bilgisi kuruluştan sonra sorulduğu için en azından etkinleştirirken tekrar sorulduğu için sorun olmayacaktır. bu aşamada key bilgisi sorulmasından ziyade kurtarma (windows kuruluşunun sağlanması için) gereken işlemler yapılır ve bittikten sonra window kuruluşuna geçilir.
O zaman çok iyi be abi Valla bu recovery dosyalarının iso formatındaki imajını rapide falan atsalar marka ve model belirterek hiç recovery diye bi sorun kalmaz değil mi?Nasıl fikir:)
Valla arkadaşım ben yalnış hatırlamıyosam bi rus paylaşım sitesinde Asus marka bi notebook modelinin recovery imaj dosyasını indirilebilir halde görmüştüm.Başka modellerde aradım fakat yoktu:( Bence kimse korkmadan bu dosyları paylaşıma açmalı.Hp nin ben kendi bilgisayarım olduğu için biliyrum dünyanın parasını istiyor yazık günah!Üstelik alınan recovery imajlarıda bazen bozuk çıkıyor bu sorunada forumda çok rastlamıştık.Tamamen piyango yani ne çıkarsa!Bence tüm notebook kullanıcıları bilinçlenip bu konuda örgütlenmeli.Saygılar...