muberrademir sormuş:
hp compaq f505 dizüstü bilgisayara hp laserjet 3015 yazıcıyı tanıtmak için hp'nin internet sitesinden vista driver'ını yükledim ancak yazdırma işlemi yapılamıyor. hp teknik servisi vistanın usb portu tanımadığını, ancak makinaya xp yükleyebileceğimi ama bunun tavsiye etmediklerini bu makinanın xp işletim sisteminde sorun yarattığını söylediler.
makinayı değiştimek için teknosayı aradım, durumu anlattım kayıt alıp döneceğiz dediler. Ancak 15 gün içinde %15 iskontoyla değişim yapıyorlarmış.
microsoftu aradım; vista usb portu tanıyor, sadece hp'nin uygun driver'ı çıkarması gerekiyor dediler.
tekrar hp'yi aradım. microsofttan aldığım yanıtı duyunca, "evet, bu sorun var. usb portu tanıyacak şekilde driver çıkacak ama ne zaman olduğu belli değil!" denildi.
Şu anda hp, microsoft ve teknosa arasında kalmış durumdayım. Aldığım dizüstü makinada yazıcımı kullanamıyorum.
Bana kalırsa bu sorun çözülemeyecek, çünkü zaten hp laserjet 3015'in vista driver'ı çıkmış. Bu sorunu yaşayan vista işletim sistemi yüklü yeni bilgisayar alan bir çok kişinin yaşadığını düşünüyorum.
Sorunumu çözebilecek bir öneriniz var ise yardımınızı bekliyorum. Çözüm öneriniz yok ise -ki hp yerine siz driver çıkaramayacağınıza göre- bunu bir şekilde webde veya dergide işlemenizi ve benim gibi mağdurların sesi olabileceğinizi umuyorum.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
hp compaq f505 dizüstü makina windows vista basic işletim sistemi kurulu
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506)