HP Vista'yı bırakıyor mu?

CHIP Online
23-09-2008, 12:37   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

HP'nin gelecekteki sistemleri, Windows Vista ve Linux hakkında çarpıcı bir iddia...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/HP-Vista-yi-birakiyor-mu_8726.html

Son aylarda Apple'ın Mac sistemlerindeki satış rakamının hızla yükselmesiyle birlikte bazı büyük bilgisayar üreticileri de kullanıcılarına ulaşmak için farklı stratejiler oluşturmaya başladı.

HP de bu üreticilerden biri. Geçmişteki stratejisini yeniden gözden geçiren ve yoluna farklı bir rotada devam etmek isteyen Hewlett-Packard, gelecekte üreteceği ürünlerinin Windows'a olan bağımlılığının daha az olmasını istiyor.

BusinessWeek'te yer alan habere göre HP, bundan sonra Vista'nın belli başlı özelliklerini bypass etmek suretiyle Vista ile olan bağlarını zayıflatmaya çalışacak. Bu da HP'nin yeni bir işletim sistemi üzerinde karar kıldığını gösteriyor; zira HP Vista'dan uzaklaşarak kendine uygun Linux sistemlerini oluşturmak niyetinde.

Ancak bu durum sadece HP'yle sınırlı değil. IBM ve Dell de Vista yerine Linux tabanlı alternatifleri seçme eğiliminde görünüyor.

Sonuç itibariyle büyük bilgisayar üreticileri arasındaki Linux tutkusu gün geçtikçe artıyor. Microsoft'un aleyhine gelişen bu durum karşısında nasıl bir adım atacağı ise tam bir merak konusu.

Tüm konu: HP Vista'yı bırakıyor mu?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Büyük firmaların Linux'a ağırlık vereceğine inanıyor musunuz?

titi_boss_14
23-09-2008, 12:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj

BİTSİN BU TEKEL ARTIK YAWWWW BU NEDİR MİLLETİ SÖMÜRÜYORLAR

Rock in progress
23-09-2008, 13:25   |  #3  
Taze Üye
4 mesaj

Gecikmiş bi adım ama sonunda gelecek gibi.. Microsoft'un bağımlılığından kurtulmak lazım artık..

yemre_kara
23-09-2008, 13:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
360 mesaj
Rock in progress
Gecikmiş bi adım ama sonunda gelecek gibi.. Microsoft'un bağımlılığından kurtulmak lazım artık..
katılıyorum hemde çok güzel doğru söylemişsin.Beğendim

Toxic
23-09-2008, 15:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

windows ta hiç bir gelecek yok çünkü windows 7 de vista ya benziyor artık gelecek linux te  microsoft xp den elini çekmeye başlamasaydı kan kaybetmezdi

Yapay Zeka
23-09-2008, 17:24   |  #6  
Üye
63 mesaj
Rock in progress

Azımdan lafı almışsın

Son Düzenleme: Yapay Zeka ~ 23 Eylül 2008 17:30
bahr
24-09-2008, 02:47   |  #7  
Yeni Üye
46 mesaj

evet açık kaynak kodlu olması en büyük avantajı..sürekli bir şeylere para ödemek zorunda kalmamak güzel olur,bir de çoğu kullanıcı linux veya unix i kullanmadığı için saldırı olasılığının da az olduğunu düşünüyorum..

YasarS
24-09-2008, 02:52   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj

Tekel uygulamasına birazda bizler sebep oluyoruz.Örneğin linux tabanlı işletim sistemlerine yeterince destek versek tekel diye birşey kalmayacak.

ErsinX
24-09-2008, 10:40   |  #9  
Yıllanmış Üye
167 mesaj

Türkiye şartları için tutmaz bunlar. Linux kullanabilecek kaç kişi varkı başlangıç düzeyinde. Bilgisayar eğitimi veren kurslar ve okulların hepsi windows eğitimi veriyor. Önce bunların değişmesi gerekli sanırım. işyerindeki bilgisayara linux ve openoffice kurdum kimse alışamadı :) Elimiz mahkum microsoft ürünlerine.

Fattur
24-09-2008, 16:39   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

windows ta hiç bir gelecek yok çünkü windows 7 de vista ya benziyor artık gelecek linux te microsoft xp den elini çekmeye başlamasaydı kan kaybetmezdi
--
İlk önce bu bilgisizlekten kaynaklanmış bir cevap.Çünkü vistada ilk başta xp ile aynı arayüze sahipti.Arayüz en son eklenen şeydir bir işletim sistemine.

Bence vazgeçse bile tutmaz.Ayrıca tekel demişsiniz ama Apple'ı görmemezlikten geliyorsunuz.