html uzantılı film dosyaları

dartagnan
27-11-2010, 04:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Hepinize hayırlı geceler,
Az önce kurtulduğum yada kurtulduğumu sandığım bir sorun hakkında bilgi almak istedim.
Dün masaüstü bilgisayarıma firefox html uzantılı iki partlık bir film indirdim.Dün itibariyle akşam saatleriydi ve ben o iki dosyanın html uzantılarını silip ( zaten html den önceki uzantı rar idi ) rar dan filmi çıkarmak istedim fakat sağ tıkladığımda kum saati çıktı ve tam 5 dakika beklemem rağmen düzelmedi bende klasörü kapatmaya çalıştım ama kapatma simgesine tıklayamadım bile.3-4 sefer aç kapa yaptım sürekli aynı şey.Önce hard diskte problem olduğunu sandım fakat aynı şey sistemin yüklü olduğu disk'tede olunca sistem göçüyor diye düşündüm.Sonra harici harddiskime zorlada olsa daha tamamı inmemiş diğer film dosyalarıyla beraber atmaya kalktım 5 gb dosyayı 1 saatte attı.Neyse sonra laptobuma harici diskimi takıp halledeyim dedim aynı şeyler ordada başıma gelince  kafama dank etti ve hemen o iki dosyayı silmeye koyuldum fakat silmede bile zorlandım.toplam 700 mb olan iki dosyayı 15 dakikada falan silebildim.Tabii ben sağ tıklayamadığım için film dosyalarını direkt tutup atmıştım,bu yüzden masaüstü pc'im de dosyalar duruyordu.Neyse diğer pc dende silince hem laptobum hem diğer pc düzeldi.İlk defa başıma geldi acaba bu dosyalarda ne vardı anlayamadım.Lütfen bilgi verebilirmisiniz?

Ekleme yapayım,bilgisayarı açtıktan sonra direkt firefox açtığımda,yani internete girmede bir problem yaşamıyordum...

Son Düzenleme: dartagnan ~ 27 Kasım 2010 04:57
mustafa2116
28-11-2010, 00:02   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

yerel birim hatası yaşamıssın. Sorunun kaynağı inmekte olan rar pakteinin tek ve toplamlı bir şekilde eski usül bölünmesninden yada disk üzerindeki hatanın üzerine yazma gerçekleşmesinden kaynaklanıyor. Dosya hatalı alana yazıldığında çıkan kopyalarda hatalı oluyor. senin o 700 mb dediğim 700 gb olmuş oluyor. Hatalar genelde abartılı gb ler olmadık büyüklükler ortaya çıkartır ve bu nendele tüm doanımı zorlarlar.


Başıma buna benzer bir olay geldi.
 Bana format için gelen bir bilgisayara formatı attım hatta bütün programları kurdum. Yeniden başlatlarda sorun çıkmadı birazda disk düzenledim  ama  3 gün sonra  aynı bilgisayar aynı arzayla geldi yine başlangıç arzası.

Bende diskin tümünü yenilemek için pardusle başlangıç yaptırınca olay ortaya çıktı diskin bir bölümü aşırı derecede yıpranmış ve yazmaya  açık olduğu içinde hataya sürükleniyormuş. Windows dosyalarını güncelleyip bu alana atıncada hata kaçınılmaz oluyormuş. sadece  15 kb lik bir dosyanın boyutu o ortamda 150 tblerde idi :D

TB gerçektende tb diye hesapladı bende ilkez 150 tb nasıl yazılıyor gördüm :D

dartagnan
28-11-2010, 01:24   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Çok teşekkür ederim,yeni bir şey öğrenmiş oldum :)