HTPC'im olsun, oyun da oynatsın..

edofreak
05-09-2008, 11:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Herkese merhabalar.

Başlıkta belirttiğim gibi AEROCOOL marka küçük şık bir kasa ile bir oyun bilgisayarı kurmak istiyorum.İnceledim havalandırması ve kasa içi yerleşimi çok iyi. Tabi bunun dezavantajlarının farkındayım.

Öncelikle micro-ATX bir anakart almam gerekiyor. Yalnız bu anakartlarda pek fazla çeşitlilik yok gibi.. Gigabyte,Sapphire ve asusTek'in 1333 veriyolu ve 1066Mhz Bellek veriyolu frekanslı modelleri mevcut. 4GB'lık Kingston HyperEX (1066Mhz) RAM kullanmayı düşünüyorum ve ekran kartı Sapphire Toxic HD4500 seviyesinde olacak.

Ancak AMD (Phenom 9650-9850 arası) bir sistem mi yoksa INTEL (E8400-8500) gibi bir sistem mi kumalıyım karar veremedim. Soğutma konusunda ince tasarımlı overclock CPU fanlar mevcut bunlardan birini düşünüyorum. İşlemcilerin testlerini inceledim çoklu işlemlerde Phenom'un üstünlüğü varken oyun ve performans yönünde intel önde gibi.yani acaba 4 çekirdekli AMD mi yoksa 2 çekirdekli INTEL mi genel olarak (uzun vadeli) performans sağlar bilemiyorum.

Phenom işlemcilerle ilgili pek çok yorum okudum kimisi yerden yere vurmuş AMD nin çuvalladığını idda etmiş , kimisi E8500e göre daha yüksek performans vaadettiğini söylemiş. Bunlar oldukça kafa karıştırıcı.

Genel düşüncelerinizi ve özellikle işlemci konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

SAİNT
05-09-2008, 12:31   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

intel şu anda en iyisi zamnında ise amd idi önereceğim işlemci intel olur e8500.

Borga-x
05-09-2008, 12:51   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

AMD uygun yollu sistem kuranlara hitap ediyor. Intel ise performans düşkünlerine. Eğer HTPC yapacaksan AMD alderim. 780G yongalı anakart ve 4500 ile yapacagın bu 3'lü senı hem oyunlarda hemde multımedya deneyımınde uçurur. Intel'in m-ATX formlu anakartlarında kullanılan onboard ekran kartları bence çok kötü. Aralarında fark olduğu doğrudur ama bu farkı sen anlayamazsın ancak Benchmark yazılımların da anlaşılır bu. Oyunsa her ikisi de oyun oynatıyor. Merak etme... Hem AMD'nın ilerisi için soket yapısını değiştirme gibi bir derdi yok. AM3 soket gelse bile AM2+'da kullanılabılecek. Intel Soket değişimi yapmaya hazırlanıyor bunu da unutma..

edofreak
05-09-2008, 13:18   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Haklısın galiba. Zaten on board ekran kartını düşünmüyorum bu bi dezavantaj sayılmaz. anakart ve işlemci haricinde bütün bileşenleri aynı iki sistem kurdum (HTPC) :

1) AMD Phenom 9650 2,3Ghz + GIGABYTE MA78GMS2H AMD780G DDR2 HDMI eSATA 16x AM2+ Anakart BELLEK FREKANSI 1066Mhz

2)INTEL C2DUO E8500 3.16GHz + GIGABYTE G33MS2L G33 DDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X Anakart BELLEK FREKANSI 800Mhz

ikisi arasında sadece 60-70YTL kadar INTEL pahalı. Dolayısıyla fiyat bakımından pek fark yok.

Soket değişimi hakkındaki bilgilendirme için saol. Yani INTEL seçersem 1-2 sene içersinde upgrade için sadece işlemci değil anakart da düşünmem gerekecek sanırım.Bu durumda AMD avanatjı gözüküyor. Hem 45nm teknolojisi AMD Phenom'u öne geçirir diye düşünüyorum ilerde.

Son Düzenleme: edofreak ~ 05 Eylül 2008 13:22