Herkese merhabalar.
Başlıkta belirttiğim gibi AEROCOOL marka küçük şık bir kasa ile bir oyun bilgisayarı kurmak istiyorum.İnceledim havalandırması ve kasa içi yerleşimi çok iyi. Tabi bunun dezavantajlarının farkındayım.
Öncelikle micro-ATX bir anakart almam gerekiyor. Yalnız bu anakartlarda pek fazla çeşitlilik yok gibi.. Gigabyte,Sapphire ve asusTek'in 1333 veriyolu ve 1066Mhz Bellek veriyolu frekanslı modelleri mevcut. 4GB'lık Kingston HyperEX (1066Mhz) RAM kullanmayı düşünüyorum ve ekran kartı Sapphire Toxic HD4500 seviyesinde olacak.
Ancak AMD (Phenom 9650-9850 arası) bir sistem mi yoksa INTEL (E8400-8500) gibi bir sistem mi kumalıyım karar veremedim. Soğutma konusunda ince tasarımlı overclock CPU fanlar mevcut bunlardan birini düşünüyorum. İşlemcilerin testlerini inceledim çoklu işlemlerde Phenom'un üstünlüğü varken oyun ve performans yönünde intel önde gibi.yani acaba 4 çekirdekli AMD mi yoksa 2 çekirdekli INTEL mi genel olarak (uzun vadeli) performans sağlar bilemiyorum.
Phenom işlemcilerle ilgili pek çok yorum okudum kimisi yerden yere vurmuş AMD nin çuvalladığını idda etmiş , kimisi E8500e göre daha yüksek performans vaadettiğini söylemiş. Bunlar oldukça kafa karıştırıcı.
Genel düşüncelerinizi ve özellikle işlemci konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.