Huawei modem sorunu

Nicholai
10-10-2010, 23:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

MSI VR630 marka dizüstü bilgisayarım var. Farklı marka modemlerin kablosuz bağlantılarında hiçbir sorun yaşamıyorum, fakat ttnetin verdiği Huawei Echolife 521 marka modeme kablosuz bağlantı kurmak istediğimde bağlantı kuruluyor fakat bilgisayar ile modem arasında veri alışverişi kesintili oluyor. Bağlantı kesilmiyor, sadece modemden yanıt gelmiyor. Sadece benim modemimle alakalı değil, başka yerde de aynı marka modemde aynı sorunu veriyor. Şöyle izah etmek istiyorum:

Birşey indirirken ya da video falan izlerken, yani kesintisiz veri trafiği olduğu sürece bir sorun olmuyor.
Bir sayfayı açtıktan sonra 10 saniye birşey yapmasam,bir sonraki istekte modemden veri gelmesi için 10-20 sn beklemem gerekiyor.
5dk ve üzeri boyunca birşey yapmasam, veri gelmesi için en az 2-3 dk beklemem gerekiyor, onar demek de para etmiyor. Sorun kesinlikle internet ile ilgili değil, zira modemin sayfasına dahi giremiyorum. Tabi ethernet bağlantısında böyle bir sorun yaşanmıyor. Modemi pinglersem bir süre normal gidiyor, 4-5 kere "istek zaman aşımına uğradı" mesajı alıyorum, bu döngü sürekli tekrarlanıyor. Sorun ne olabilir sizce, ne yapmam lazım?

Son Düzenleme: Nicholai ~ 11 Ekim 2010 00:05