Hukuki Yaptırım Söz Konusu mu ?

sinanca
20-04-2006, 12:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

Merhabalar ;

İnternet kullanımı ile birlikte ortaya çıkan önemli bir problem lisanslı yazılımların kullanılması. Sorum şu:
Herhangi bir şekilde ( crack vs. ) lisanslı olmayan bir program ile örneğin Dreamweaver ile hazırlanacak bir internet sitesine yönelik olarak hukuksul açıdan bir yaptırım söz konusu mudur ? Ayrıca lisanslı olmayan bir program ile yapılabilecek böyle bir sitenin tespiti mümkün müdür ?
Saygılarımla...
PS: Asıl önemli olan elbette vicdani sorumluluk

R02I4I5X
20-04-2006, 12:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
350 mesaj

Mümkün değil.Hatta imkansız.

Adamlar site yapımında kullandığın programın lisanlı olup olmadığını anlamaları yani.

Yani kimse gelipte, sen bu siteyi bizim program ile kodlamışsın.Göster bakalım lisansını demez,diyemez,demeyede hakkı yok.Benim bildğim kadarı ile :)

CU_GS7
20-04-2006, 17:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

cococu aynen..
Bilmeleri mümkün değil..
O firmaların daha büyük ve kendilerince önemli fazla dertleri vardır..Giden birkaç dolar onlar için sorun olmaz..
Yine de kopya,sahte yazılım ve program kullanmayı teşvik etimiyorum..:))

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 20 Nisan 2006 17:02
destkop
21-04-2006, 08:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
558 mesaj

öyle olsa bile o programın demo versiyonunu nie çıkarsınlar.he adam görsün ne kadar güzle sonra alsın açpında yapılıyor bunlar.ama herkesin dediği gibi öyle bişey olmaz.

yaman_hamdi
22-04-2006, 14:19   |  #5  
Yeni Üye
24 mesaj

Öyle olsaydı şu anda ortalıkta webmaster kalmazdı :)

romantixerseri
16-09-2008, 23:34   |  #6  
Taze Üye
13 mesaj

ben de korsan kullanıyorum.web sitem tamamlanır da bana azçok gelir getirirse vicdanımı rahatlatmak için parasını ödeyip tam sürümünü alacağım :) hatta sitenin alt kısmında programın linkini de vermeyi düşünüyorum....

Banned
30-09-2008, 04:50   |  #7  
Banlandı
179 mesaj

bu konuya bir aciklik getirelim.

herhangi bir lisansli yazilim ile kodlanan bir web sitesini program yazilim firmasinin anlamasi imkansiz degildir. her yazilim kendine ozgu bir kodlama sekli vardir. mesela macromedia flash ile bi site yaptiniz sitenizin bu programi lisansli mi yoksa lisansiz mi kullandigimi anlamasi 2 sekilde olur 1.si domain kaydiniza bakarak adiniza lisansli program var mi yok mu ona bakar eger buradan kadar veremezse direk size ulasirlar eger siteyi herhangi bir web tasarim firmasina yaptirmadiniz ise sizin lisansiz kullanip kullanmadiginizi anlamasi zor olmayacaktir.

ama tabiki bu firalar sizin bizim gibi kisilerle ugrasamazlar buyuk firmalari yakalayarak buyuk paralar goturmeyi hedeflerler zaten korsan ile ugrassalardi herkes hapiste olurdu sanirim :)