Hükümran Senfoni Dünya devlerine kafa tutuyor

CHIP Online
16-08-2008, 09:57   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türk yapımı online oyun Hükümran Senfoni, 3 ayda ulaştığı kullanıcı sayısı ile devlere meydan okuyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Huku ... a-tutuyor_8262.html

Resimlerle: Online oyunların resimleri

ODTÜ Teknopark'taki Ceidot Oyun Stüdyoları yöneticisi Erkan Bayol, 9 Mayıs 2008'de 1. Tur Açık Beta testlere başlayan Hükümran Senfoni Online'ın, 3 ay içerisinde 100 bin kayıtlı kullanıcı barajını geçmeyi başardığını söyledi. Bayol, oyunun henüz açık beta aşamasında bulunmasına rağmen Türk oyun severlerin gösterdiği ilgi ve güvenin "olağanüstü" olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'de en çok oynanan ve Almanya'da üretilen tarayıcı tabanlı oyunlardan Travian'ın 2004 yılında yayınlanmaya başlandığını ve o dönemden bugüne kadar Türkiye'de 400 bin dolayında oyuncusu olduğunu anlatan Bayol, "Yani 4 yılda 400 bin seviyesine gelmiş bulunuyorlar ki bu rakam ciddi bir başarıdır" dedi.

Yine Almanya'da geliştirilen Ogame'in 2002'de çıktığını ve Türkiye'deki oyuncu sayısının da 300 bin civarında olduğunu ifade eden Bayol, şöyle konuştu: "Bu oyunlar, dünyanın en büyük yayıncıları tarafından yayınlanan ve çok eski oyunlar. Kendi türlerinde hepsi birer klasik. Bu oyunların bu kadar uzun zamanda ulaştığı oyuncu kitlesine bakarsak Hükümran Senfoni Online'ın henüz test aşamasında olmasına rağmen, 3 ay gibi kısa bir zamanda 100 bin rakamını geçmesi ciddi bir başarı. Büyük ihtimalle oyun, Türkiye'de bugüne kadar en hızlı büyüyen tarayıcı tabanlı oyun oldu. Bu hızla giderse birinci yılın sonunda Türkiye'nin en çok oynanan tarayıcı tabanlı oyunu olacak."


Tüm konu: Hükümran Senfoni Dünya devlerine kafa tutuyor

Resimlerle: Online oyunların resimleri


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hükümran Senfoni...

alpargu
16-08-2008, 15:04   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

merakla başlıcam oyuna.