Arkadaşlar bazı oyunlarda bilgisayarım oyuna başladıktan hemen sonra reboot ediyordu. En sonunda sorunun kaynağını buldum. Bios'tan HT disable edilnce sorun çözüldü. Ancak performansta beraberinde düşüyor. HT'yi kapatmak pekte hoş bir çözüm değil. Bunun kaynağı nedir aopen 300 watt psu'mu yetersiz. Agp'mi sorunlu, anakartmı. Acil önerilerinize ihtiyacım var? Bu durumda ne yapmalıyım...
Hyper Treading ve oyunlarda restart
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Kasanın markası nedır?Ayrıca Kaç watt?diye sormak geliyor içimden ama Kasan kaliteli.
Ekran kartın yeni nesilse(guç kablosu takılan modellerdense)güç kaynagı yetmıyor olabilir.
anakartın ile kasa alrasına statik yalıtım yapacak bir seyler koy birde remlerini test et kasada bir sorun olabilir tabiii
sana bir tavsiyem olacak hem HT açıp ekran kartını bilmiyorum ama bunu 300W bir güçte çalıştırmak biraz saçma.Arkadaşlar HT güç tüketir.Açıkken bir CPU mesela 200W kullnıyorsa HT ile daha fazladır.Çünkü siz de bilirsiniz performans güç ister ve bu gücü sağlamak zorundasınız.Diğer sistem bileşenlerini de yazarsan sana kesin bir fikir beyan edebilirim
alıntı:
Gönderen : Andry KrayceKsana bir tavsiyem olacak hem HT açıp ekran kartını bilmiyorum ama bunu 300W bir güçte çalıştırmak biraz saçma.Arkadaşlar HT güç tüketir.Açıkken bir CPU mesela 200W kullnıyorsa HT ile daha fazladır.Çünkü siz de bilirsiniz performans güç ister ve bu gücü sağlamak zorundasınız.Diğer sistem bileşenlerini de yazarsan sana kesin bir fikir beyan edebilirim
Arkadaş dogru soylemiş..
msi neo2-s 865pe
msi fx5600 - ek güç bağlantısı yok -
2.6ht 800mhz - zalman 7000cu--
256*2 ddr400 kingston
Aopen kasa ve aopen 300 watt psu
skystar2 dijital uydu kartı
80gb seegate
52x32x52 lg
xp sp1
-Tüm bileşenlerin ve windowsun driver güncellemeleri yapıldı.
-Bios güncellemesi yapıldı.
-Sıcaklık degerleri normal.
-3d mark 2003, super PI, Prime 95 vb işlemci ve vga zorlayan testleri defalarca yaptım bir sorun cıkmadı.
Ancak denediğim 3 oyunda(maxpayne2, gta vice city, hitman3) restart sorunu yaşıyorum. Oyuna başladıktan 2-3 dk. sonra makina hiçbir hata vermeksizin restart ediyor. Format attom, Sistemi defalarca yeniden kurdum değişiklik olmadı. En son olarak biostan HT'yi kapatınca sorun çözüldü. Nedenin bu odugu anlaşıldı...
Ramler tek tek çalıştırıldı. İki ramdede bir diğeri çıkarıldıktan sonra sorun çözülmedi. Ya ikiside bozuk yada ramlarde sorun yok.
O/C olmadanda aynı sorun var. Yani sistem default özellıklerindede değişen birşey yok.
Güç kaynağı bu donanımlar için gerçekten yetersiz olabilirmi?? Evet 300 watt ama kaliteli olan bir psu...
arkadaş bu oyunların patch lerini indirip yüklemeyi denedin mi? yada hiç deternatör kurdun mu?
bir de onları dene ram i de kingstona çevir öyle dene başka bir ekran kartı denedin mi? ati gibi msı anakartının biosunu indirip güncelledin mi? msı anakartın tam desteği var mı ? biliyormusun
yazmayı unuttum 2.6 işlemcilerde bazen sorun oluyor ... başıma geldi... 2.4 dene 800 mhz yada 2.8 800 mhz dene
birde oyunun ayarlarına bak benimde başıma gelmişti AMD 2500 işlemci ile nfs3 bile oynamıyodu ama oyunun ayarlarını değiştirdikten sonra sorunsuz çalışmaya başladı...
daha farklı bir güç kaynağı dene mesela 350W bir tane koy ve çalıştır baktın aynı hata devam ediyor bu sefer işlemcinden şüphe edebilirsin.işlemcini teknik serviste denettir burada aynı hatayı yapmıyorsa (kasanı biraz daha soğuk tutmanı söylemeliyim) bu sefer diğer donanımlarını incele.ama büyük ihtimalle güç kaynağındandır zannedersem çünkü kullandığın parçalar biraz daha fazla güce ihtiyaç duyuyor.sakın RAMlerini değiştirme sana tavsiyem sabit kalsın.Ha kalite demişsin 300W lık kaliteli birşey 400W güce yetmez bilirsin.sen en az 350W dene.