Bir yazıda görmüştüm yeni nesil "i" serisi işlemcilerin core 2 duo serisinden daha sıcak çalıştıklarını
Sizce bu doğrumudur ?
Bir yazıda görmüştüm yeni nesil "i" serisi işlemcilerin core 2 duo serisinden daha sıcak çalıştıklarını
Sizce bu doğrumudur ?
öyle bi kanı biraz yanlış olur... intel genel olarak ( eski seriler özellikle ) AMD e göre biraz daha sıcak çalışıyor.. core 2 duo ile 83dereceyi, Core 2 Quad ile 78dereceyi geçtiğini gördüm... ama x6 1055T de 63derece , Athlon 3500+ ta 62dereceyi gördüm 965BE da da 59derece gördüm ama ısılar orthosta 5dk lık testten sonraki ısılar :D intel işlemcilerde ( yukarıda bellirttiğim intel işlemciler normalde ağır bi oyun açtığınızda da o kadar ısınıyor.. ) ama i serileri oc yapıldığında AMD e göre daha fazla ısınıyor...
980X in o dev stok fanı da bunu kanıtlar nitelikte :D bnm laptoptaki 1.83GHz lik Dual core işlemci bile 75-78dereceyi görüyor oyunlarda :D sadece i serisi değil yani bütün intel işlemciler ısınıyor ama bakıyorsun iX serisinden bi işlemci çok ısınırken aynı seriden başka bi işlemci daha düşük weya yüksek bi ısıda çalışıyor olabilir.. AMD de biraz daha düşük ısılar ama yine ısınıyor yükte haliyle :D hatta aynı kod adlı aynı işlemcini 1 tanesi birazdaha sıcak çalışırken diğeri daha serin çalışabilir... tabi bu dediğim durum işlemcinin birini uzun süre oc lu kullanmışındır termal dengesi bozulmuştur o zaman daha fazla ısınır ama diğerini hiç oc yapamışıdır onun termal dengesi bozulmamıştır o daha serin çalışır ama en fazla 2-3derece fark eder bu olay ile..
biraz uzun oldu ama iyi oldu :D kısacası işlemciden işlemciye değişir, nasıl kullandığına we yaptığın işe göre değişir :D
örn:
core2duo ile render yaparsan kavrulur yani çok ısınır ama i7 980X yada i7 serisinden bi işlemci ile aynı işi yaparsan daha az ısı artışı olur çünkü daha güçlü bi işlemci olduğu için core2duo kadar zorlanmaz ;))