Arkadaşlar harici harddiskimi açtığımda 6637d2eaac063edf2909967a5700c4 adlı bir klasör gördüm ve bu klasörün içerisinde i386 adlı başka bir klasör var.Fakat bu klasörlerin içi boş.0 bayt gözüküyor.Dosyaları ne açabiliyorum ne de silebiliyorum.Erişim engellendi diyor.Harici harddiskte ne alaka bu.Bu dosyaları nasıl silebilirm.
İ386 KLASÖRÜ
dediğiniz klasör windows güncellemesi tarafından kullanılan geçici bir klasördür. güncellemeler bu tür geçici klasörlere aktarılır ve güncelleme buradan devam eder. güncelleme tamamlandığında klasör kendiliğinden silinir normalde. ancak sizde silinmemiş. silebilmek için klasörün üzerinde sağ tuş güvenlik sekmesinde sahibi ve diğer yetkileri (tam denetim) vermeniz durumunda silebilirsiniz. neden harici disk sorunuza da boş bulunan farklı bir disk olmasından dolayıdır.
afedersin sonunu anlayamadım (neden harici disk sorunuza da boş bulunan farklı bir disk olmasından dolayıdır.) burada ne demek istedin
peki tam olarak nasıl silebilirim.Detaylı anlatırmısın
OnlyMannsilebilmek için klasörün üzerinde sağ tuş özelliklerden güvenlik sekmesinde sahibi ve diğer yetkileri (tam denetim) vermeniz durumunda silebilirsiniz.Son Düzenleme: OnlyMann ~ 17 Haziran 2009 22:23
arkasaşım dediğini yapmaya çalışıyorum fakat sahibi ve diğerleri veya tam denetim gibi birşey bulamadım.Beni kendin gibi zannetme hiç pc kullanmayı bilmeyene anlatıyor gibi anlat lütfen.adım adım
1-masaüstünden bilgisayarıma giriniz
2-harici diskinizden söz konusu klasörün üstüne gelip sağ tuşa basınız
3-özellikelere giriniz.
4-gelen ekranda güvenlik sekmesine giriniz.
5-Grup ya da kullanıcı adlarından kendi kullanıcınızı seçiniz
6-Düzenle tuşuna basınız.
7-gelen ekranda Tam denetimin işaretini seçiniz (işaretleyiniz-seçiniz)
8-Tamam diyerek çıkınız
Artık klasör üzerinde her türlü işlemi yapabilirsiniz. Silebilirsiniz.
seni bunalttığımın farkındayım ama burada grup yada kullanıcı adları falan diye birşey yok.Cevap vermezsen anlayışla karşılayacağım.:)
güvenlik sekmesi yok ki.güvenlik demekteki kastın paylaşım ve güvenlik ise "yerel paylaşımı ve güvenlik" ile "ağ paylaşımı ve güvenlik var".
http://www.bilisimogretmeni.com/ ... r-degistirilir.html adresini incelerseniz bir takım bilgiler verilmektedir.
teşekkür ederim burada şu söyleniyor
Başlat'ı ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın.
Görünüm ve Temalar'ı ve sonra Klasör Seçenekleri'ni tıklatın.
Görünüm sekmesini tıklatın ve sonra Gelişmiş Ayarlar kutusunda Basit dosya paylaşımı kullan [Önerilen] onay kutusunu temizleyin. FAKAT GÖRÜNÜM SEKMEMDE GELİŞMİŞ AYARLAR YOK.Bunu nasıl halledeceğiz.
önerim bu kadar uğraşıdan sonra bulamadık. farklı bir makinada silmeyi deneyiniz. bu arada silinmesi çokta önemli değil boş klasör bildiğiniz gibi. yukarıda linkte te verildiği gibi güvenlik sekmesinin fat32 ve ntfs dosya tipinde olduğu belirtilmiş. sanırım sizin dosya tipiniz fat bu yüzden göremiyorsunuz.
her neyse dediğin gibi çoka önemli değil zaten.Yardımın için teşekkürler
unlocker silemedi var mı başka bir öneriniz
aynısı benim başıma geldi, ben onlyman arkadaşımızın dediği şekilde silmiştim bu klasörü sende neden olmadı anlmadım, istersen birde şöyle dene:
klasöre sağ tıkla çıkan menüden özellikler e bas çıkan pencerede en altta salt okunuru kaldır tamam de şimdi silmeyi dene, inşallah olur.
Harici diskin boş ise formatla kurtul derim... Ya da ne varsa yedekle formatla gitsin...
150 gb nereye yedekleyeyim.mümkün değil.benim notebook un harddiski 40 gb:)