i5 750 vs x4 965 hangisini tavsiye edersiniz oyun ve programlar ıcın
i5 750 vs x4 965 acil yardım
1055t ye ne kadar hhız asırtma yapabılırm kaç ghz de sabit calısır
bilmiyorum :S Oc deneyimim yok.
1055t ye ne kadar hhız asırtma yapabılırm kaç ghz de sabit calısıtam bir komedisin arkadaşım overclock ile ne geçecek eline maliyetleri arttırmaktan başka merak ediyorum.3.4 ghz' e overclock etsen i5 modelini 3.4 X 4 = 13.6 ghz bu fiyata x6 modeli 16 ghz güce denk geliyor overclocksuz hali ile zaten.
mantık işi değil aklınızdan geçenler illada oradaki rakamsal değerler önemli ise windows' un canına okuyarak işlemci defaulttayken bile sistem özelliklerinde 8 ghz yazdırmayı başarsan ne olacak ancak hava basarsın bak benim amd sistemim 6 çekirdekli 8 ghz hızında çalışıyor ya sonra ne olacak.
5.6 ghz' e kadar hava soğutma ile overclock mümkün tabi 750 yada 850 watt psu varsa elinde ve kaliteli 260 ile 370 tl aralığındaki kaliteli soğutucular ve kaliteli termal kasaya sahipsen.
x4 980 gelecek onu almalısın 3.70 hızında.
Kıyaslama yapmadan alma sakın.
Intel Core i5 ve AMD Phenom X4 birbirinin eşi. Intel Core i5'i seç. Nedeni ise AMD'nin çabuk ısınması.
çok sagolun zaten x6 yerıne x6 1055t almaya karar verdım .
saygılar
şu işlemci çıkıcak bekle,bu ekran kartı çıkıcak bekle,o çıkıcak şu çıkıcak derken pc toplanmıyo.ben de yazın toplicaktım vazgeçtim.Şimdi lazımsa şimdi al kardeşim ama bence x6 alma i5 2500k al.
intel fazla maliyetlı . amd nin ne tarz bır olumsuzlugu varkı ıntel tavsıye edıyorsun ??
intel fazla maliyetlı . amd nin ne tarz bır olumsuzlugu varkı ıntel tavsıye edıyorsun ??olumsuzluk yok sadece çok bilmişlik ve intel var deyip fors atmak var birde amd var diyerek göğsünü gere gere intelin ne kadar ezik olduğunu kanıtlamak var.ısı problemine gelince bazen stok fan arızalı çıkabiliyor yapabilecek birşey yok eğer var diyen var ise kendisi eli ile üretsin fanları bizde kullanalım ama hatalı bir üretim yaparsada buradan dere tepe geçeriz üzerinden nasıl olsa çok bilmiş olanlar alışmıştır bu tür olaylara.
stok fan bozuk çıkarsa 120 mm lik fana sahip 35 tl fiyatı olan sessiz fan modellerinede yönelebilirsin birde en az 550 yada 650 watt psu kullan hem İNTEL hemde AMD için faydasını göreceksin.
cavap ıcın sagol
ve tüh diyorum bnm psu 500 watt :D degısmememe gerek olurmu acaba:D
olumsuzluk yok sadece çok bilmişlik ve intel var deyip fors atmak var birde amd var diyerek göğsünü gere gere intelin ne kadar ezik olduğunu kanıtlamak var.Ne bu sinir ? Sanki ikisi arasında bi savaş var.Senin yazdıklarına bak.ısı problemine gelince bazen stok fan arızalı çıkabiliyor yapabilecek birşey yok eğer var diyen var ise kendisi eli ile üretsin fanları bizde kullanalım ama hatalı bir üretim yaparsada buradan dere tepe geçeriz üzerinden nasıl olsa çok bilmiş olanlar alışmıştır bu tür olaylara.
stok fan bozuk çıkarsa 120 mm lik fana sahip 35 tl fiyatı olan sessiz fan modellerinede yönelebilirsin birde en az 550 yada 650 watt psu kullan hem İNTEL hemde AMD için faydasını göreceksin.
i5-2500k daha iyidir dedim x4 965 ten sadece.
Hiç hızaşırtma deneyimim yok fakat bir kaç kişinin 1055T'yi 4.04 Ghz'de çalıştırdığını okudum.
Ayrıca araştırırsan 1055T ile ilgili bir çok video var.
i5-2500k ve x4 965 esıt gıbı ıntel bır addım onde dıyebılırız.
vıdeoları ınceleyecegım anakartın ram ın ve hdd nın kac watt kullandıgını nerden ogrenebılırım
MCT21 @
x4 965'in 50c'yi geçtiğini hiç gördünmü ?
cavap ıcın sagolgerçek 500 watt psu ise sorun olmaz ama foem, frisby gibi çakma 500 watt ise ileride biraz başını ağrıtabilir işlemcinin verimliliğinde her geçen gün düşme göreceksin aynı zamanda diğer donanım bileşenleride dahil.ve tüh diyorum bnm psu 500 watt :D degısmememe gerek olurmu acaba: