Arkadaşlar işlemciden kaynaklandığını düşündüğüm çok ince tiz bir ses almaktayım..
Daha önce HP DV6-2165et modelini aldım değiştirmek durumunda kaldim.
Yerine yine HP DV6-2160et modelini aldım değiştirmek durumunda kaldim.
Şuan Asus A52JC 169V modelini kullanıyorum aynı sıkıntı bu pc de de var !!
Hepside i5 işlemciliydi ve izlediğim yollar yaşadığım sıkıntının işlemciden kaynaklandığını gösteriyor.
İşlemci boştayken yani bir şey okuyorken yada sadece internet explorer sayfası açıkken çok ince tiz bir ses geliyor.HDD'yi söktüm başka bir HDD taktım fayda olmadı.Ramleri söktüm yine devam etti.Ancak bir oyun çalıştırınca yada disk birleştiriciyi açınca işlemci seviyesi yükselince ses gidiyor.Sessiz bir ortamda 5 dk içinde kırasım geliyor pcyi...
i5 işlemcilerden kaynaklandığını düşünüyorum fakat neden böyle oluyor veya bir çözümü var mı bilmiyorum.Aksi takdirde elimdeki pcyi de iade edip C2Duo alacağım.Yardımcı olursanız çok sevinirim...
i5 işlemci hakkında !!!
sony marka laptop var ben de i5 hiç ses yok bence başka birşeyden kaynaklanıyordur
bence ya üretim hatası yada aşırı overclock yaptın.
sıcaklığı ölçtünmü.ses çıkarken sıcaklık nasıl çıkmazken nasıl ?
üretim hatası değil sanırım çünkü 2 farklı marka ve 3 değişik modelde bu ses ile karşılaşıyorum.
Sıcaklıkta diyemiyeceğim çünkü o kadar kasacak bisi yapmıyorum.Masaüstünde dururken bu ses çıkıyor.Yoksa bi oyunda olsun işlemci çalışmaya başlayınca sıkıntı yok.
Bu değişimden önce sonylere de bi göz atacam zaten ;)
kesinlikle fandan kaynaklanmıyor.Fan zaten işlemciden uzak bir yerde..
Böyle bir sorunla karşılasan olmadı mı hiç ?? Ben mi çok takıyorum acep =)
3 PC 3ünde de aynı sorun !!!
işlemci ses yapmıyor kardeş. işlemci fanı ses yapıyor. işlemci boştayken fanın devri düşüyo, ses duyamıyorsun. oyun açınca fanın devri artıyor sesi duyuyorsun.
işlemci veya türevlerinden olabilir..Çünkü işlemci çalışırken sağdaki gösterge de %15 seviyesindeyken ses gidiyor.Azalınca tekrar başlıyor.Hatta internet explorer da sağdaki sürükleme cubugunu hızlıca yukarı aşağı hızlı hızlı hareket ettirince ses gidiyo gidiyo geliyo..
Denediğim 3 pc de de bu böyleydi..Fandan oldugunu sanmıyorum cünkü kasayı acip dinledim.Fandan tık dahi gelmiyor =)
aynı sorun bendede var 1 hafta önce hp aldım i3 işlemci kullanıyor ve sistem boştayken sol taraftan tıkır tıkır sesler geliyor sessiz ortamda laptopu kırmamak için kendimi zor tutuyorum delirtiyor ses beni servise götürücem laptopu
Servise gönderme derim..2 hafta durdu bir problem yok deyip geri gönderdiler.Sonra iade talep ettim sağolsunlar iadeyi gerçekleştirdiler.Bunlardan önce HP DV5-1212et modelini kullanıyordum AMD işlemcili sanırım yine AMD işlemcili bir HP alacam =(