anakartim: asus P8Z68-V GEN3 ATX
ram: 8 gb corsair vegeance Cl9 1600 mhz
ekran karti : gigabyt geforce gtx 650ti 2GB DDR5 128 bit
Biostan nasil 3.8 ghz yapacagimi adim adim yazarsaniz cok mutlu olurum. Simdiden tesekkur ederim.
anakartim: asus P8Z68-V GEN3 ATX
Biostan nasil 3.8 ghz yapacagimi adim adim yazarsaniz cok mutlu olurum. Simdiden tesekkur ederim.
işlemci kendi turbo teknolojisi ile 3.8ghz'e çıkartıyomuş. neden 3.8 ghz gerekti ?
anakartim: asus P8Z68-V GEN3 ATX3.4 den 3.8GHz Turbo Frekans'a ulaşabilir işlemcin bişey yapmana gerek yok. Bios güncellemesi yapmanda fayda var. GTX 650 Ti gibi bir kart için ayar ile oynama fark etmeyecektir. Sadece bios ayarlarını bul ve Turbo modunun açık olduğundan emin ol, default olarak açık olması lazım.
tesekkur ederim arkadaslar. Ama ben bios tan hic anlamiyorum. Eger bana adim adim izah ederseniz gercekten cok memnun olurum :((
ben cpu hizini kontrol ettirdim ama 3412 mhz falan yazdi oyun acikken.. Oyun kapaliyken 3512 falan oluo. Arkadasin dedigi olabilir turbo kapali bence. Acik olup olmadigini biosa girerken nereye tiklamam gerekio hangi bolume?
O kendi gerekirse 3.8 ghz yapar sen hiç uğraşma aten o işlemci çok güçlü zorlanmadığı için ghz arttırmıyodur :)