arkadaşlar laptop alıcam üç işlemci arasında karar veremedim.
i7 1.6 ghz mi i5 2.4 ghz mi yoksa dual core T9600 2.8 ghz mi daha iyi? fiyatları hemen hemen yakın birbirine? sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?
arkadaşlar laptop alıcam üç işlemci arasında karar veremedim.
i7 1.6 ghz mi i5 2.4 ghz mi yoksa dual core T9600 2.8 ghz mi daha iyi? fiyatları hemen hemen yakın birbirine? sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?
Doğan mı Megane mi Doblo mu ?
sen laptopların linklerini verirsen daha iyi yardımcı oluruz bide kullanım amacını ?
İ7 yi al derim. amacın oyunsa masaüstü almanı tavsiye ederim.<
i5 ,ati 5650 laptop'un benzerini(hemen hemen aynı) bende kullanıyorum..Peşin fiyatına 1,300'e aldım(yanında mouse,klavye,çanta) ve markası packard bell'di..Tasarımı o kadar iyi değil ama işlevi ve fiyatı uygundu..
Paylaşımsız kart diyorlar ekran kartına ama birazcık ram'den alıyor yani paylaşımlı..
Paranız varsa i7 li tabiki ama dikkat edin o parayı çöpe atmayın..Biraz daha araştırın..
Bu sistemle ilgili sorabileceğin bir şey varsa sorabilirsin ;
i7 ve i5le ilgili aklıma takılan şey i7 nin 1.6 ghz olması 4 çekirdek ama 2.4 ghz e göre performansı iyi olucak mı? daha 4 çekirdeğe destek veren programlar çok yaygın değil. sizce sorun olur mu bu
Hocam pentium 4'lerin gHz'i oldukça yüksektir..Benim üç/dört senelik p4'ün 3,2 gHz'i vardı..
Benim ,yani senin de almayı düşündüğün i5'de 4 çekirdek var..Windows 4 çekirdekli diyor :)
[url=http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43537]İntel ise 2..
aynı çelişki bende de var i7 - 1,6 ghz mi almalıyım yoksa i5 - 2,4 ghz mi.. oradaki 1,6 ifadesi kafamı karıştırıyor tamam 4 çekirdek ama sonuçta bir işlem için 1,6 olarak kullanmayacak mı??
Hocam pentium 4'lerin gHz'i oldukça yüksektir..Benim üç/dört senelik p4'ün 3,2 gHz'i vardı..
Bu demek oluyor , son nesil, yeni çıkan ve bir sürü teknolojisi bulunan i7 işlemciler den daha iyi mi benim eski p4 ? :)
gHz'ine bakılıp , işlemci alınması yanlış..Benim ,yani senin de almayı düşündüğün i5'de 4 çekirdek var..Windows 4 çekirdekli diyor :)
evet bu açıklayıcı oldu :D ama kafa karıştırıyor valla:D
Bu demek oluyor , son nesil, yeni çıkan ve bir sürü teknolojisi bulunan i7 işlemciler den daha iyi mi benim eski p4 ? :)
gHz'ine bakılıp , işlemci alınması yanlış..Benim ,yani senin de almayı düşündüğün i5'de 4 çekirdek var..Windows 4 çekirdekli diyor :)
1,6 Ghz. 4 Çekirdek olması daha avantajlı bana kalırsa. Neden dersen işlemler 4 çekirdeğe yayılıyor işlemci kullanımı %'de olarak düşüyor.
Hocam dediğim gibi özelliklerine , diğer ufakta olsa ayrıntılarına bakmalısınız..
Gel gelelim laptop'lar alınırken tüm donanımlara bakılır..Hard diski kötü bir laptop'un işlemcisi 4 çekirdekli de olsa 2 çekirdeklide olsa pek sağlıklı olmayacaktır..
Sorduğunuz gibi bir işlemci varsa kafanızda onu söyleyin , ona göre yorum yazalım..Bu şekilde 1,6 gHz veya 4 çekirdekli işlemcilerle kıyas yapmayalım :)
Böyle bir kıyas saçma olur sanırım :)
Hocam dediğim gibi özelliklerine , diğer ufakta olsa ayrıntılarına bakmalısınız..Gel gelelim laptop'lar alınırken tüm donanımlara bakılır..Hard diski kötü bir laptop'un işlemcisi 4 çekirdekli de olsa 2 çekirdeklide olsa pek sağlıklı olmayacaktır..
Sorduğunuz gibi bir işlemci varsa kafanızda onu söyleyin , ona göre yorum yazalım..Bu şekilde 1,6 gHz veya 4 çekirdekli işlemcilerle kıyas yapmayalım :)
Böyle bir kıyas saçma olur sanırım :)
4 gb ram ve 64 bit sistem olduğu halde 3,86 kullanılabilir diyor bunun sebebi ekran kartının ramden kullanması mı ?i5 ,ati 5650 laptop'un benzerini(hemen hemen aynı) bende kullanıyorum..Peşin fiyatına 1,300'e aldım(yanında mouse,klavye,çanta) ve markası packard bell'di..Tasarımı o kadar iyi değil ama işlevi ve fiyatı uygundu..Paylaşımsız kart diyorlar ekran kartına ama birazcık ram'den alıyor yani paylaşımlı..
Paranız varsa i7 li tabiki ama dikkat edin o parayı çöpe atmayın..Biraz daha araştırın..
Bu sistemle ilgili sorabileceğin bir şey varsa sorabilirsin ;
bence i7 al ayrıca zaten bunların içinde bulunan turbo boost teknolojisi ile işlemci kendini 2.8 lik 4 çekirdeğe sahip bi işlemci haline getiriyor buda baya bi performans artışı demek oluyor bununla birlikte ayrıca işlemcde bulunan akıllı bellek teknolojisi ile de işlemcinin performansı azda olsa artıyor ben senin yerinde olsam hiç düşünmeden i7 1.6 işlemci alırdım
Arkadaşlar bence çekirdek olayına da çok bakmayın asıl olan işlemci başarımıdır.
Normal kullanımda çekirdeğin farkını hissetmezsiniz .Basit bir mantıkla anlatmak gerekirse, windows işlemleri çekirdeklere dağıtırken kullandığınız programı tek bir çekirdeğe yönlendirir. yani hızı 1.6 ghz ise o hızda işlem görür. 4 çekirdekli diye 4x1.6= 6.4 Ghz olmaz.
Bu şekilde kullanabilmek için o programın çok çekirdekle çalışacak şekilde programlanmış olması gereklidir. Bazı video işleme ve 3D programlarında bu özellik mevcutmuş.
Çok çekirdeğin bize pratikteki faydası, örnek olarak bir çekirdekte oyun oynarken, diğer çekirdekte video işleme vs. uygulamaları paralel olarak çalıştırabilmektir.
O yüzden Chip, Toms hardware ve aklıma adı gelmeyen pek çok donanım sitesinde yer alan işlemci karşılaştırmalarına bakıp seçim yapmak daha doğru olmaktadır. Yani teknik özelliklerden daha önemlisi bize verilen sonuç değerleridir.
i7 işlemcili Asus 5400 rpm HD 2200 lira
i5 işlemcili HP 7200 rpm HD 1800 lira
Arada 400 lira var. Ekran kartları neredeyse aynı. Ramlar DDR3 4 gb aynı.İşlemcilerde gözle görülür bir performans farkı olacağını sanmıyorum. HP harddisk daha performanslı bunuda atlamamak gerek.
Oyun için istiyorsan masaüstü toplamanı öneririm. Laptop ne amaçla kullanacağını göremediğim için diyorum.
T3200 işlemcili LENOVO'da 2 yıl 3D Studio MAX 2009 çalıstım.O makineyle o programda çalıstıysam bu makinelerin hiç birinde işlemcide performans sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum. Kişisel tercihim HP.
i7 fiyatları düşecek bekle istersen belkide düşmüştür bile ama bilemem :D
i7 diyorum başka bişey demiyorum ama bide kullanım amacını söylersen daha iyi olcak.