i7 720 qm işlemci win7 de turbo boost monitöründe frekans 1,60 dan yukarı çıkmıyor , bu özellik kapandı mı neden böyle olabilir acaba.
i7 turbo boost
- 1
- 2
biosa bişey yapmadım ama daha önce çalışıyordu.
hayır 2.80 e kadar çıkması lazım turbo boost sayesinde
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=19105〈=eng
Bu programı yükleyin. Birkaç program açın. Bakalım programda dalgalanma olacak mı
(not: widget olarak yükleniyor, xp'de çalışmayabilir)
laptopta , win7 home edition da işlemci i7 720 qm bu program win 7 üzerindeki monitör programı zaten değil mi?
Yinede denedim birşey değişmedi.
CPU Hızı
CPU FSB 133,0 MHz (Gerçek 133 MHz)
QPI Clock 2127,9 MHz
DRAM.FSB oranı 5:1
Bellek Yolu 664,8 MHz
CPU Saati 930,9 MHz (Gerçek:[TRİAL VERSİON] MHz)
Ben bunlardan anlamadım ama siz bilirsiniz.
Bu everestte sistem kararlılık testi diye bir bölüm var onu yaptım.
W7 nin CPU ÖLÇER i %100 e vuruyor ama TURBO BOOST ta hiç hareket yok.
Yüklediğim bir program yapmış olabilir mi?
Üzerinde trend micro internet security programı yüklü bu sorunu çözebilir mi?
Berke Aydın arkadaşım yardımların için teşekkür ederim sorun çözüldü energy saver ayarındanmış pil korumadayken turbo çalışmıyor.
Şimdi bir internet sayfası açarken falan monitör yükseliyor.
Ama everest te daha önce verdiğim değerler boşta çalışmada aynı internet sayfası açarken onlar da yükseliyor.
Şimdi merak ettiğim bir şey var frekansı sürekli 2.80 de tutabilir miyiz?
Sanmıyorum. Turbo boost programı bu hız yükseltme işlemini otomatik olarak yapıyor.
1.60 işlemciyi overclock ile 2.80 yapmaya kalkarsanız sonuç çok kötü olur.
Turbo Boost bu işi iyi başarıyor. 2 çekirdeği kapatıp. Geri kalan ikisine yükleniyor. Performans artıyor. Hemde ortaya anormal bir sıcaklık çıkmıyor.
ASUS X64JQ-JX051V Cihazın sol tarafında bir çekmece var burada hangi kartlar okutulabiliyor mesela kameralara takılan memorystick pro duo lar okunuyormu?
Ayrıca bu kısma göre bir adaptör olsa da usb portu haline gelse çok iyi olur böyle birşey var mı? Aynı şekilde eSata girişi de usb dönüştürücüyle falan dönüşebilir mi?
Çekmece dediğiniz yer neresi anlamadım. Basınca içerisinden plastik bir parça mı çıkıyor?
ASUS X64JQ-JX051V Cihazın sol tarafında bir çekmece var burada hangi kartlar okutulabiliyor mesela kameralara takılan memorystick pro duo lar okunuyormu?
Ayrıca bu kısma göre bir adaptör olsa da usb portu haline gelse çok iyi olur böyle birşey var mı? Aynı şekilde eSata girişi de usb dönüştürücüyle falan dönüşebilir mi?
Altında/üstünde SD/DMMC/MS gibi yazılar var mı?
Evet öyle ama sd kart takınca görmüyor.
SD kartı görmemesi driver ile ilgili. Cihazın yanında verilen bir driver CD'si varsa oradan yükleyebilirsiniz.
Kart okuyucuyu USB portuna çeviremezsiniz.
Aynı şekilde eSata girişini de USB yapabileceğinizi sanmıyorum. Zaten eSata kalmasında fayda var.
USB 2.0 göre çok daha hızlı veri aktarımı yapılabiliyor. Harici HDD, Flash bellek gibi ürünler alırken eSata girişli olanlarından tercih edersiniz.
USB girişleri yetmiyor ise çoklayıcı iş görür.
Not: Bazı eSata girişleri aynı zamanda USB işlevi görür. Onlarda eSata/USB yazar
- 1
- 2