Geçen gün Adnanharput kullanıcı adıyla çok sayıda dosya adını numaralandıracak kod adıyla bir istek'te bulunmuştum.
Kullanıcı adımı adnanformula olarak değiştirdim. Bundan sonraki kullanıcı adım bu şekilde olacak. Hepiniz herhalde tahmin etmişsinizdir. Ben bir Formula-1 Severim. Formula yarışlarını genellikle kaçırmam. Ve maalesef bir sezon daha geride kaldı.
Ama sevinçliyim. Çünkü Benim Favorim Pilotum "Fernando ALONSO" şampiyon oldu.
Tabiki yeterince motorsporları yarışı izleyemediğimiz için hafta sonları gayet sıkıntılı geçiyor. Her ne kadar NTV gerek MOTO GP ve gerekse DTM gibi diğer MotorSPorları yarışlarını verse de bunların hiç biri FORMULA-1'in yerini tutmuyor.
A-1 Grand Prix adında formula -1 benzeri bir yarış var ama, onu da TV kanalları vermiyor. TV kanallarını arayıp bu yarışı tv'de yayınlamasında ısrarcı olmak lazım diye düşünüyorum..
----------------------
Her neyse biz konuyu dağıtmadan ana konuya dönelim.
Çok sayıda dosya adını numaralandıracak kod ismiye bu foruma katılan arkadaşlardan bir istek de bulundum. Ancak maalesef bana bir cevap yazan vicdan sahibi çıkmadı.
Programcılar olayalara hep mantıksal, döngüsel ve deyimsel bakmamalı biraz da vicdansal yönden baklamalı diye düşünüyorum.
İnsanlık öldü mü beyler... [:0][:0][:0]
Programcılık kitaplarını ve Delphi programlama dersi veren siteleri arayarak belki bir şeyler bulabilirim. Fakat bana daha hızlı sonuca ulaştıracak bir yol lazım. Çünkü zamanım kısıtlı.
Sizlerden istediğim programcılık'tan biraz çakan arkadaşlar, benim gerekli kodları yazarken hangi yolu takip etmem gerektiği konusunda bana yol göstersinler.
Yani gerekli kodları yazarken önce hangi yolu takip etmeliyim.
Önce bir klasör içindeki belirli bir uzantıya göre dosyaları programa okutup dosya sayısını bir değişkene mi aktarmalıyım.
Sonra dosya adını okutup onu mu bir Alfa sayısal değişkene aktarıp sonra yeni isimle değiştirip başka bir klasöre sıralı olarak kopyalattırmalıyım? Yani takip edecek sıra nasıl olacak.
Bari bu konuda bir iki küçük ip ucu verseniz gerekli kodları bir şekilde gerek Delphi kitabından ve gerekse internetteki ilgili siteden bulup girebilirim.
Mesela bir klasördeki bütün dosya adlarını okutup listelemek ve her hangi bir dosya adını bir alfa sayısal değişkene atamakla ilgili kod nedir veya ne şekildedir. Bari biri bana bunu söylesin...
Size söz veriyorum eğer bu programı başarmamda bana yardımcı olursanız size bu programla ilgili kodların tamamını size bu siteden ulaştıracağım. Siz de bu programdan faydalanmış olacaksınız. Sizin de işinize yarayacağından hiç kuşkum yok...
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler..