Asus A8V anakartim var anakartimda IDE ve Sata cikislari var. Ama windows illaki IDE çikisli harddiskte yuklu olmak zorunda sanirim ama benim IDE cikisli harddiskim bozuldu. benim su anda 2 tane sata harddiskim var bundan dolayi IDE-Sata donusturucu aldim bu seferde donusturucuye taktigim harddisk i gormuyor ama sataya takili hardisk gorunuyor ne yapmaliyim? Tesekkurler....
Ide - Sata Sorunu
biliyorum yuklenilebilecegini ama IDE de harddisk takili degilken sistem hata veriyor NTLDR eksik diyor
su anda kurulu degil kuramiyirum zaten cdrom u sectigimde kurulum basliyor bir sure sonra vwindows yuklenemedi diyip kurulum kapaniyor
2-3 tane format cdsi denedim bios pilini çıkarmayı çok denedim ama olmadı. Biostada Onboard IDE controller maalesef yok. bilgisayar açılmadan biosu nasıl güncelleyecem ?
İDE takılı değilken o hatayı alıyor isen ve Sata Diske Format atmaya çalışmış ve başarısız olmuş isen doğal bişey.
İlk önce Biosa girip optimize default edip CD romu seçeceksin ve Sağlam bir format dvd si takıp doğru düzgün format ekranı gelcektir sonra hdd bölme yerinde HDDler görünür oradan sata oalnlardan birini veya hata aldığın diski seçmeyip diğer satayı seçip silin sonra o diske yükleyin bu kurulum sorunsuz bittiğinde yeniden başlatılıp yükleme devam edip sağlam biterse Sata hdd ye sorunsuz kurulmuş olacak. Eğer bu adımlarda hata alırsan HDDlerde veya bağlantılarda sorun olabilir. yani Sata hddye format atılmaz diye bişey yok.