Selamlar
Şu an bilgisayarımda bir 200 gb lık SATA HDD , bir 40 gb lık IDE HDD ve IDE DVD combo Optic Drive var. Sorun şu , IDE kablolarıma bağlı HDD ve optical drive ı göremiyorum. Kabloları değiştirdim denedim göremiyorum. BIOS tada gözükmüyor , HDD de veya optical driveda da bir sorunum yok yarım saat evveline kadar sorunsuz çalışıyorlardı.
Olay şöyle gelişti; 40 gb lık olan (eski) harddiskimin ilk bölümünde önceden kalma windowsun profil dosyaları vardı ve haliyle yer kaplıyordu , sistemde ntfs olduğundan direk olarak silemiyordum , bende sadece harddiskin bu bölümüne format atmak için o hani xp kurarken yararlandığımız mavi ekran varya (nasıl bi ismi var bilmiyorum) orayı kullandım herzamanki gibi , harddiskin o bölümünü kaldırdım , tekrar oluşturdum ve çabuk ntfs ile biçimlendiri seçtim , ardından pc windowsu kurmaya çalışınca , bende biçimlendirme işi bittiğinden ve yükleme istemediğimde yeniden başlattım bilgisayarı ve ardından bir baktım ki bilgisayar IDE sürücüleri görmüyor. Aletlerde sorun olduğunu sanmıyorum aynı zamanda BIOS tada göremiyorum , ne yapmalıyım? SATA sorunsuz IDE leri göremiyorum , göremediğim harddiskimin 2. bölümünde benim için oldukça önemli dosyalar var o yüzden HDD yi görmem gerekmekte , acilen cevaplandırırsanız sevinirim , umarım yeterince açıklayabilmişimdir.
Saygılarımla...