slm arkadaşlar dore2duo e6300 işlemcim var ilk açtıktan 10-15 dak sonra bakıyorum birinci çekirdek ve ikinci çekirdeğin sıcaklıkları aynı 42-43 gerece arasında.5 saatlik kullanımdan sonra iki çekirdeğin ısısıda 44-45 derece arasında oluyo sizce bu normalmi bu işlemci için sanki bana biraz fazlaymış gibi geldi?
İdeal Sıcaklık ?
Herhalde yi bir soğutma sisteminz var. Benim işlemci p. d dual. açılışta 45- kulanımlada 55- 60 derecelerde.
44-45 derece CPU sıcaklığı normal, sorun yok..
Ama yaz sıcağında önlem almanızı öneririm yazın ortalarında bu değerler 60 70 e kadar çıkacaktır.
görüşleriniz için saolun."50 derece gördüm bende en fazla zalman işlemci fanı almayı düşüyorum yakın zamanda"
(biraz kafiyeli oldu :) )
evet zalman iyidir tavsiye ederim zalmanı en yakın zamanda
Arkadaşım sıcaklıkların gayet normal.Endişelenme.Yazın İntelin stok fanı sana işlemcini yakmadan kullanamana yetecektir fakat gurultu+performans kaybı yaşaman muhtemel.
Çokda normal sayılmaz. işlemci yük altında 1 saat çalıştıktan sonra mı ( oyunlar hariç.tam yük altında ibaresine sahip olmazlar istisnai durumlar hariç ) bu değeri alıyorsun yoksa açılıştan hemen sonra mı. eğer açılıştan hemen sonra veya hiç bir işlem yapmadan 30 dk.ya kadar ısı bu seviyedeyse kasa içi havalandırmanı hemen gözden geçir.sistemine el sallamadan.
mupek77Çokda normal sayılmaz. işlemci yük altında 1 saat çalıştıktan sonra mı ( oyunlar hariç.tam yük altında ibaresine sahip olmazlar istisnai durumlar hariç ) bu değeri alıyorsun yoksa açılıştan hemen sonra mı. eğer açılıştan hemen sonra veya hiç bir işlem yapmadan 30 dk.ya kadar ısı bu seviyedeyse kasa içi havalandırmanı hemen gözden geçir.sistemine el sallamadan.Katılıyorum. Birde sogutucu fan alacaksan sana önerim burdakı lınklerı bır oku.
3 serı halınde yayınlanmış bır yazı
1 saat veya 30 dakika değil.5-8 saat kullanımdan sonra 44-45 derece oluyor.Daha uzun süreli kullanımlarda 50 oluyor enfazla.Anlamadım şimdi normalmi değilmi?