okuduğum üniversitenin internet hızı gayet yüksek bende bunu kullanmak için idm den yardım almayı denedim fakat idm facebook tan video indirmek vb.. işlemlerde saniyede 1.3MB ta ulaşırken.hotfile yada filserve gibi sitelerden free olarak indirdigim de hızı 50KB ta kadar düşürüyor.Nedeni ilk söyledigim indirmeyi yaparken dosyayı 9 parçaya bölüyor ancak 2. dedigim indirmeyi yaprken yanlızca 2 parçaya bölüyor.
Sorun free den indirmem de değil çünkü üniversitede bu sitelerin free sinden 700Kb la indirenler var.Sorun beenim kullandıgım idm de olmalı.
Kısaca bendeki idm neden paylaşım sitelerinin free sinden dosyaları parçalayarak indirmiyor?
Yardımcı olursanız sevinirim...
idm sorunu
Sorun İDM'de değil. Hotfile free kullanıcılara 50-60 KB /Sn. imkanı veriyor.
Bende genellikle 50-60 KB /Sn. indiriyor. Arada 110-120 KB /Sn. ile indirdiğim oldu.
Sanırım Free için 1 Mbps. upload veriyor yoğunluğa göre hız düşüyor.
Diğerleri o hızla nasıl indiriyor bi fikrim yok. Her zaman o hız ile indirmesi mümkün değil.
Ayrıca tüm sitelerin Free kullanıcılara verdiği hız farklıdır. Siteye göre değişir.
önceliklle ilgiilendiğin için sağol
Paylaşım siteleri hızı azaltabilir ama idm 2 parçaya bölerek indiriyor asıl sorun bu.eğer yine 8-9 parçaya bölerek yavaş indirse anlarım.
Paylaşım siteleri idm nin bi dosya indirirken kaç parçaya bölüceğini nasıl engeleyebilirki?
Aslında Facebook tan videoo indirirkende 8-9 parçada indirmesini yavaş olrak kabul edebiliriz.çünkü 16 tane yeri var.
İnternet Download Manager'i aç;
Seçenekler > Bağlantı > " Tanımlı Maksimum eş zamanlı bağlantı sayısı : "ı kendinize göre ayarlayın.
Düşürmek istemiyor musun ?
Yazdıklarından o anlaşılıyor.
benim istedigim idm nin paylaşım sitelerinden de 8-9 parçaya bölerek indirmesi.(yada daha fazla)
Belli bi hıza ya da sunucu'nun kısıtlamasına göre kendisi ayarlıyor. El ile ayarlama şansın yok.
Premium olursa anca İDM'ye kullanıcı bilgilerini tanıtarak yapabilirsin.
haklısın büyük ihtimalle free de boşuna çırpınmaya gerek yok.yinede sağolasın.
Tüm Free siteler böyle zaten yapacak bişey yok.
Rapidshare başta zaten :)
Hotfile'de Rapidshare'nin tahtını sallıyor. Biraz daha popüler olunca Rapidshare ile aynı vaziyete gelir.