IE: 15 yılda öyle bir değişti ki...

CHIP Online
17-08-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Efsane tarayıcı 15 yaşında: İşte ekran görüntüleriyle IE'nin 15 yılda geçirdiği büyük değişim...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ie-1 ... gisti-ki_21893.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Dünya'nın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Internet Explorer 15 yaşında! Ağustos 1995'te 1.0 sürümü ile hayatımıza giren Internet Explorer, bugün sekizinci sürümüyle bilgisayarlarımızda. Microsoft'un dokuzuncu Internet Explorer'ı kullanıma sunması ise çok uzaktaki bir olay değil.

Efsane tarayıcı, 13 Ağustos 1996'da, 3.0 sürümü ile Windows ile dağıtılmaya başlandı. Tabi bu durum, o zamanki büyük rakibi Netscape Navigator için sonun başlangıcı olmuştu. IE'nin kullanım oranı hızla yükselirken, Netscape bu duruma fazla dayanamadı.

Internet Explorer'ın 15 yıl içerisinde nereden nereye geldiğini, ekran görüntüleriyle öğrenmek için tıklayın...

2004 yılında Firefox'un doğuşuyla birlikte, Internet Explorer için hiç de alışık olmadığı bir dönemin başlangıcıydı: Rekabet. Firefox hızla yükselen kullanım oranı ile Internet Explorer'ın korkulu rüyası olsa da, son dönemde IE yine yükselişe geçmiş gibi görünüyor.

Tüm konu: IE: 15 yılda öyle bir değişti ki...

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Internet Explorer 9'dan ne bekliyorsunuz?

TheNightFox
17-08-2010, 17:16   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Bu başlık saat 00:03'te açılmıştı. Gece keyifle okudum. Öğlen ofise geldiğimde teknoloji sitelerinde gezerken bir de ne göreyim. Hemen hemen aynı başlık saat 15:30'da www.shiftdelete.net adresinde.

Ben konunun forum başlığına bir yazı yazdım. Ki eminim sileceklerdir. Adresi burada : http://forum.shiftdelete.net/sdn ... -yillik-tarihi.html

Herkesi bu olayı protesto etmeye çağırıyorum. Emek hırsızlığına bir son verilsin. Chip dergisi gibi önemli haber alma kaynağımızın haklarını koruyalım.

SDN internet sitesinde yazdığım yazı (orada silineceği için buraya da yazıyorum) :
Şimdi ben bu yazıyı yazıyorum ama bir kaç saat sonra en geç belki de insanların görmemesi için silinecek... Ben teknoloji konusunda 2 siteyi takip ediyorum. Birisi CHIP, diğeri SDN...

Şimdi bu konu ile hemen hemen aynı başlığı CHIP dergisi internet sitesinde dün gece okumuştum. SDN'ye girdim bir baktım hemen hemen aynı başlık.

CHIP dergisi 17.08.2010        00:03   saatinde          IE: 15 yılda öyle bir değişti ki...
SDN sitesi    17.08.2010       15:30    itibarı ile         Internet Explorer'ın 15 Yıllık Tarihi

başlıklarını geçmişlerdir. Şimdi ben bu yazıyı yazdığım sırada, kullanıcıların görmemesi için siteden bu yazının silineceğini bilerek yazıyorum. Çünkü bu olay bu sitede ilk defa başıma gelmiyor. Daha önce de silinen yazılarım oldu.

Arkadaşlar diğer siteleri takip ediyor olmanız ve onların da sizi takip ediyor olması gayet doğal ve normal. Ama bu başlık bir haber başlığı değildir. Bu bir araştırma başlığıdır. Haberlerle ilgili olarak diğer siteleri takip etmeniz hepimizin yararınadır. Sonuçta biz de 40 tane site gezmek yerine tek siteye bakmış oluyoruz. Ama başka sitelerle 15 saat ara ile aynı araştırma başlığını geçmek sadece ve sadece çalmaktır. Ben hiçkimsenin avukatı da değilim, hiçkimsenin adamı da değilim. Sadece bu memleketin bir çocuğu olarak şunu düşünüyorum. Bu memlekette sizler de dahil hiçkimse adam gibi, çalmadan, çırpmadan özgün bir şekilde iş yapamayacak mı yahu...

bence CHIP ailesi SDN hakkında suç duyurusunda bile bulunmalı...