IE'nin yeniden doğuşu...

CHIP Online
16-01-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Firefox ve Chrome gaza bastı, IE yerinde sayıyor: Peki ama IE'nin yeniden doğuşu nasıl olacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ie-nin-yeniden-dogusu_17644.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Yabancı analistlerin bir kısmına göre, Internet Explorer için alarm çanlarını çalmaya başladı. Google Chrome'un sessiz yükselişi ve Mozilla Firefox'un Almanya'da IE'yi geçmesi, IE için karanlık bir geleceğin konuşulmaya başlamasına sebep oldu.

Microsoft Internet Explorer 9 ile büyük heyecan uyandırmayı başardı ama bazı analistler için bunlar yeterli değil. İşte Internet Explorer için çok tartışılacak bazı öneriler:

İsim değişikliği
Kimileri Internet Explorer isminin 2010 yılına yakışmadığını düşünüyor ve Microsoft'un yeni bir isim, yeni bir yüz ile ortaya çıkması gerektiğine inanıyor. Öneriler arasında Bing bile yer alıyor.

Ancak bu önerilerin dikkate almadığı çok önemi bir gerçek, Internet Explorer isminin tanınmışlığı oluyor. Yıllarca güçlü bir marka oluşturan Microsoft'un, kült bir markayı çöpe atması beklenemez.

Tüm konu: IE'nin yeniden doğuşu...

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Internet Explorer'a ne lazım?

_hEro
16-01-2010, 00:09   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Ie nin ismi asla değişmemeli.2010 a yakışmıyorda ne demekmiş.İnsanların beynine kazınmış bir marka bu, değişmemeli.
Ie'ye benim açımdan ufak bir hız yeterli.Onun dışında hiçbir sorunum yok.Aklıma gelmeyen özellikler keşfedipte, ağırlaştırmayacak birkaç güzel sürprizle gelsede fena olmaz hani ;)

ahmetkürkçü
16-01-2010, 01:05   |  #3  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
809 mesaj

bence de ienin ismi değişmemeli ie9u sabırsızlıkla bekliyorum..

M.G.G
16-01-2010, 07:21   |  #4  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Hızlı, stabil(kişiden kişiye  göre değişebilir) ve en önemli özellik olarak 2 kat güvenli bir tarayıcı olmalı

IceManF1
16-01-2010, 11:44   |  #5  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Chrome ve FireFox gelişse de benim için her zaman en iyisi, IE'dir.
Özellikle de IE 9'u sabırsızlıkla bekliyorum.Çünkü Microsoft'un artık bir yanıt vermesi gerekiyor.

Toxic
16-01-2010, 11:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

ribbon arayüzü ie de hoş durur diye düşünüyorum ama önemli olan hızlı olması

IceManF1
16-01-2010, 12:13   |  #7  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

Daha hızlı, daha güvenli, daha pratik bir Explorer istiyorum.
Bence isminin veya arayüzünün değişmesine gerek yok.

ismet35
16-01-2010, 15:07   |  #8  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Internet Explorer 8'in hızı bana göre yeterince iyi.
Arayüzü de güzel,benim için bişeye gerek yok,IE her zaman IE'dir. ;)

posicor
16-01-2010, 20:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
358 mesaj

Öncelikle tasarım dahil tepeden tırnağa değişmesi lazım, her ne kadar kaput altında muazzam modifiye görmüş olsa da hala cilalanmış IE6 hissi veriyor.IE6 çıktığında popüler olan parçaları şimdilerde radyolar klasik diye çalıyorlar, o derece eski yani :)

İkincisi, add-on desteğini tekrardan öne çıkarması lazım.Helper object'lerle yaşadığı acı tecrübelerden sonra microsoft eklentilere oldukça mesafeli duruyor.Oysaki (firefox sağolsun) trend bu yönde.Cep telefonlarındaki browserlarda bile var artık bu destek.Eskiden olsa bilgisayarı yavaşlatır veya bant genişliğimden yer korkusuyla bizler de mesafeli duruyorduk ama şimdi giriş seviyesi makinelerde bile çift çekirdekli işlemci ve 2GB+ RAM var ve çoğunluğun bağlantısı 1 Mb+.Şu anda bu satırları yazdığım firefox browser'da aktif tam 11 tane eklenti var(mış, bir kısmını o kadar benimsemişim ki eklenti olduklarını bile unutmuşum) ve en ufak bir sıkıntı oluşturmuyorlar.

Son olarak da yazıda da belirtildiği üzere yeni standartlara bir an evvel ayak uydurması lazım.Eskisi gibi insanlar IE için sayfa yapmıyorlar artık (Türkiye hariç, bizde malesef bir kısım web developer hala geçmiş yüzyılda öğrendikleri teknikler ile sayfa yapıyor, bkz. www.tcdd.gov.tr) İşin enteresanı, microsoft bu standartların oluşumunda aktif rol oynuyor, ama kendi browser'ı bu standartlarda resmen çakılıyor, valla anlamadım gitti bu kısmı :)

Ha bir de IE9 çıkaracaksa bir an evvel çıkarması lazım yoksa atı alan üsküdar'ı geçecek.

Son Düzenleme: posicor ~ 16 Ocak 2010 20:37
Arkantos
16-01-2010, 21:19   |  #10  
Taze Üye
11 mesaj

İnternet Explorer'ın her şeyden önce web standartlarına uygun tam anlamıyla desteklemesi gerekir diye düşünüyorum. Firefox, Safari ve Chrome CSS3 (Cascading Style Sheets - stil sayfaları)nı tam olarak desteklerken Internet Explorer bu alanda çok zayıf henüz yeni standartlardan hiç birini desteklemiyor. Ayrıca Internet Explorer'ın 6 sürümü web tasarımcılarının en çok başlarını ağrıtan tarayıcı. Çünkü hep standart dışı çalışıyor..

Firefox zaten çok kullanışlı hem de standartları destekliyor. Chrome'un tasarımını pek beğenmiyorumHa? Safari zaten Mac gibi ismi güzel tasarım çağrıştırıyor. Windows sürümünü çok beğendim. Şu anda CSS3'ü en iyi destekleyen tarayıcılardan biri. Sade hoş, güzel bir arabirimi var.

Örnek mi istiyorsunuz? İşte size bir örnek Islık

CSS3 Efektleri

Bu sayfayı Firefox, Chrome ve Safari ile gezdiğinizde üstteki CSS3'ün getirdiği döndürme efektlerini görebileceksiniz. Internet Explorer henüz bunu desteklemiyor.

Son Düzenleme: Arkantos ~ 16 Ocak 2010 21:32