Doruk Seymen sormuş:
Şirketimizde elden ele gezen bir flash discten aldığımı düşünüyorum virüsü sorun şudur. klasör görünümünde gizli dosyaları göster seçeneğini seçiyorum uygula tamam diyip kapatıyorum ardından otomatik olarak gizli dosyaları gösterme seçeneğine geri dönüyor. hiçbir zaman gizli dosyaları göster seçeneğini aktif edemmiyorum bir kaç forumdan takip ettiğim şekilde regedit de düzeltme yaptım fakat yinede sonuç alamadım. geçen gün tesadüfen, kullandığım acd see fotoğraf progmında external hardiscimi açtığımda içinde autorun - iqe68o.bat - m9**.exe tarzı birçok dosyaların olduğunu fark ettim bunların hepsi gizli dosya olarak görünüyor. acdsee de show hidden files seçeneği açık olduğundan hepsini görebildim.. bunların hepsini seçerek silmeme rağmen 3 sn sonra yukarıda söylediğim dosyalar kendiliğinden geri geldi 30 - 40 kere sildim yine geri geldi. virüs yada herneyse isimlerini yazdığımda hiçbir yerde forumda izini bulamadım. 8 aralıkta çıktığına dair bir yazı var ayrıca prevx CSI 3.0 diye bir program varmış bunalrı temizleyen oda ücretli sanırım.. bunlardan nasıl kurtulacağım mp3 playerımın bile içine girmiş durumdalar.. bunları temizleyip bilgisayarı formatlayıp deep freeze kullanacağım
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD
2 GB RAM
Gforce6600
Creative ses kartı
Asus Mainboard
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4