IE7 Internet Bankacılığına Giriş Sorunu

yazarcizer
11-08-2009, 11:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Arkadaşlar mecburen link vermek zorundayım. Reklama girecek belki ama sadece bir siteye giremiyorum. O yüzden yazacağım linki...

Yapıkredi Bireysel İnternet Bankacılığı linkine ilk tıkmalamda "https://internetsube.yapikredi.com.tr/myapp/changeLocale.do?loc=tr" linkine sahip sayfayı açıyor yeni pencerede. Fakat Kullanıcı Kodu ve şifreyi yazdıktan sonra "Giriş" butonuna basınca 'changeLocale.do' adlı bir dosya indirmemi veya açmak için program seçmemi istiyor. Aynı şekilde, tekrardan Bireysel İnternet Bankacılığı sayfasını açmayı denediğimde aynı dosyayı yüklememi istiyor. Yani kullanıcı kodu ve şifre sayfası, ikinci kere açılmıyor üstüste. Ie sayfasını kapayıp tekrar denemem lazım herşeyi. Ama yine de olmuyor.

Aynı sorun Ie8'de de var, Firefox'da da...

Windows Ultimate 2008 (bilmeyenler için; modifiye xp) işletim sistemi kullanıyorum. İşletim sistemini yükledikten sonra "Windows için kritik güncelleştirmeler"i yaptığımda, Bireysel İnternet Bankacılığı sayfasında "https://internetsube.yapikredi.com.tr/myapp/firstpage/main.jsp#" ve "http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/guvenlik.aspx" linklerindeki resim/scriptler yerine çarpı işareti görüyorum. Yani jsp ve aspx'i yüklemiyor. O zaman iyice garip bi hal alıyor site. Bu durumda da, şifre girmek için "Sanal Klavye" açılmıyor

Sonuç olarak, güncelleme yapmazsam .aspx ve .jsp uzantılarında sorun gözükmüyor, sanal klavye açılıyor ama şifre yazdıktan sonra "giriş" butonuna basınca, .do uzantılı dosya yüklememi istiyor. Güncelleme yaparsam, .aspx ve .jsp lerin yerinde görüntülenemeyen resim varmış gibi gözüküyor ve sanal klavye bile açılmıyor.

Ancak bu kadar açıklayabiliyorum. Herşey anlaşılmıştır umarım (: Sorunun çözümüne ilişkin tüm yardımlarınıza açığım... Şimdiden teşekkürler.

yazarcizer
14-08-2009, 14:32   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

İlla üye olmadan 'unzamanına sorun' kısmına mı soralım sorularımızı ya:D

grkmgkc
21-11-2009, 23:46   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

hocam aynı sorun bende de var. nasıl sinir olduğumu tahmin bile edemezsin. bi kaç düşüncem var bu konuda ama bilmem ne kadar mantıklı. şöyle ki; modemle alakalı olabileceğini düşünüyorum bu durumun (her türlü firewall ayarını denemiş olmama rağmen firewall kısmıyla ilgili). çünkü başka arkadaşın evine gidip onun modemiyle girdiğimde açılıyor sayfa. ama kendi evime geliyorum açılmıyor. bi keresinde de benim modemimle aynı olan bi arkadaştan girdim yine açıldı bu sayfa. daha sonrasında kendi evimde girdiğimde de açıldı hiç bi sıkıntı yaşamadım. şimdi windows7 kurdum dedim artık bi sıkıntı olmaz herhalde yeni işletim sistemi fln diye ama 2 haftadır girebiliyodum ta ki 2 gün öncesine kadar. şu anda yine giremiyorum. bi de yetmezmiş gibi şimdi turkcellin sayfasına da giremiyorum açılmıyo bile. yardım edebilecek kimse yok mu ya. çok sinir bozucu bi durum!