IE8 alçaktan uçuyor, radardan kaçıyor

SaGoPa KaJMeR.
03-09-2008, 01:52   |  #1  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj

Internet Explorer 8 geliştirici blogunda yayınlanan
bir girişe göre, Internet Explorer 8'de Beta 2'den itibaren daha kolay bulunan, daha gelişkin ve daha özelleştirilebilir güvenlik ve mahremiyet ayarlarına sahip olacak. Örneğin, çerezlerin kaç oturumluk kabul edilebileceği ya da arama geçmişi silinirken sık kullanılan siteler için hatırlanan kullanıcı adı ve şifrelerin de silinmemesi ayarlanabilecek.

IE8, bu işleri üç yeni özellik sayesinde başarıyor: InPrivate Browsing, eski gezinti geçmişini, çerezleri vs. kullanılabilir tutarken, yeni girilen şifrelerin, kullanıcı adlarının, tıklanan linklerin, gidilen sayfa geçmişinin kaydedilmemesini, çerezlerin de tek oturumluk kabul edilmesini sağlıyor. InPrivate Blocking ise kullanıcıları çerez kullanmadan, Java ya da Flash scriptleriyle takip eden üçüncü parti siteleri tespit edip bunlara nasıl muamele edileceğini ayarlıyor. "Delete Browsing History" ("Gezinti Geçmişini Sil") ise, Firefox'dan tanıyıp sevdiğimiz, kaydedilen internet dosyalarının (geçici internet dosyaları, çerezler, arama geçmişi, formlar vb.) hangilerini silip hangilerini tutacağımıza karar verdiğimiz bir menüye dönüşmüş.

Başka tarayıcıların kullanıcılarına hayli tanıdık gelen, insanlık için küçük ama Internet Explorer için büyük bu adımlar, umarız tarayıcının güvensizlik konusundaki kötü şöhretini yok eder.

Son Düzenleme: SaGoPa KaJMeR. ~ 03 Eylül 2008 01:53
Kapalı Hesap (34907)
03-09-2008, 19:36   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Chıp forum hızlı yanıt bölümlerinde uyum sıkıntısı var.,

Firefox, Opera ve Safari ile yarışta olan ve liderlik koltuğunu kaptırmak istemeyen  microsoft Internet Explorer 8 ile karşılıyor.

ilave olarak.
yeni daha hoş arayüzüyle ,"Suggested Sites" adlı bu özellik, gezdiğiniz web sitelerine göre size bazı tavsiyelerde bulunuyor. uygun siteler gösterildiği gibi, uygunsuz,farklı katogoride siteleri de önerilebiliyor. tavsiye edilen arama motoru, bazı web siteleri için hızlandırıcılar (blog vb siteler gibi), Smartscreen Filter (zararlı sitelerden koruma sağlayan uygulama), vb ayarlar mevcut.bir önceki 7 sürümüne göre çok daha hızlı çalışıyor. Sayfaları ve sekmeleri açarken, farkı görüyorsunuz ve geçişler de son derece hızlı. “Gizli sörf” özelliğiyle ,“gizli sörf” modu açık olduğunda gezilen hiçbir internet sayfasının kaydı tutulmuyor.İnternet Explorer 8’e, “oturum kurtarma” özelliği de eklenmiş.Internet Explorer 8 Türkçe tam sürümünün de çıkmasını bekliyorum.

Fattur
03-09-2008, 23:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Favorites bar çok güzel düşünülmüş(diğer tarayıcılardan alıntı yapılmşı(Opera))
Ve eğer sitede bir yenlik olursa koyu renge bürünüyor ismi(kalın yazı tipi) ve tıklayınca onizleme gösteriyor(Tüm siterede değil bazı sitelerde bu başka bi özellik şimdi tam hatırlayamıyorum). Ve adını buldum : Suggested Sites :D
İE8 çok güzel kararlı sürüme geçmesini bekliyorum.
--
Ayrıca o kadar önemli olmasa da 1 adet bug buldum.Bunu nereye bildirebilirim?

Son Düzenleme: Fattur ~ 04 Eylül 2008 00:05
speedpc
10-09-2008, 13:19   |  #4  
Taze Üye
11 mesaj

ya ben yeni üyeyim
bu konu eklemek nasıl oluyor
yani bende çok ilginç şeyler varda
ekleyemiyorum konu şeklinde

SaGoPa KaJMeR.
10-09-2008, 19:23   |  #5  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,547 mesaj
speedpc
ya ben yeni üyeyim
bu konu eklemek nasıl oluyor
yani bende çok ilginç şeyler varda
ekleyemiyorum konu ş
Konu göndermek icin her bölümün üstden sagda "Yeni mesaj"  yazıyor ordan istediginiz konuyu gerekli bölümlere gönderebilirsiniz.

dewrim2
11-09-2008, 00:20   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

merhaba...
ben firefox kullanıyorum ve İE'nin firefox'a kaptıracağı bir koltuğu olduğunu düşünüyorum. Rüzgar özgür yazılımlardan yana esiyor.

Fattur
12-09-2008, 20:36   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
dewrim2
merhaba...
ben firefox kullanıyorum ve İE'nin firefox'a kaptıracağı bir koltuğu olduğunu düşünüyorum. Rüzgar özgür yazılımlardan yana esiyor.
zazazazaza
Su ateşi söndürür

freekays
17-09-2008, 20:06   |  #8  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
596 mesaj

evet bende IE8 beta 2 var şu an ve hızlı cevap kısmı ince yüksek bi alan olarak yukardan aşağı yazılan bi şekilde görünüyo