IE8 Gizli modda açmak

viking20
26-03-2009, 09:18   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

[e8 ile iz bırakmadan sörf]"InPrivate Mod"
masaüstüne yeni bir kısa yol oluşturun ve (hedef)yolunu şu şekilde belirleyin:
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -private
InPrivate Gözatma, Internet Explorer'ın tarama oturumlarınız hakkında veri depolamasını önlemeye yardımcı olur.Buna tanımlama bilgileri, geçici Internet dosyaları, geçmiş ve diğer veriler dahildir. Araç çubukları ve uzantılar varsayılan tarafından devre dışıdır. Daha fazla bilgi için Yardım'a bakın.InPrivate Gözatma'yı kapatmak için bu tarayıcı penceresini kapatın.
Edit:
a)(ilk olarak)kısayola yeni bir ad verin,
b)-private'den önce bir boşluk var,
c)tırnaklar dahil,
d)daha büyük görebilmek için resimlerin üzerini tıklayın,
e)bild.gibi firefox da aynı özellik var.



------
{e8 yardım'dan}
InPrivate: sık sorulan sorular[SSS]
Aşağıda, InPrivate ile ilgili bazı genel soruların yanıtları bulunmaktadır:
I-InPrivate Gözatma nedir?
InPrivate Gözatma, Internet Explorer'da iz bırakmadan web'de gezinmenizi sağlar. Bu, bilgisayarınızı kullanan başkalarının web'de nereleri ziyaret ettiğinizi ve nelere baktığınızı görmesini engellemeye yardımcı olur. InPrivate Gözatma'yı Yeni Sekme sayfasından veya CTRL+ALT+P tuşlarına basarak başlatabilirsiniz.
InPrivate Gözatma'yı başlattığınızda, Internet Explorer yeni bir pencere açar. InPrivate Gözatma'nın sağladığı koruma yalnızca bu pencereyi kullandığınız sürece geçerlidir. Bu pencerede istediğiniz sayıda sekme açabilirsiniz, bunların tümü InPrivate Gözatma ile korunur. Ancak başka bir tarayıcı penceresi açarsanız, o pencere InPrivate Gözatma tarafından korunmaz. InPrivate Gözatma oturumunuzu sona erdirmek için tarayıcı penceresini kapatın.
InPrivate Gözatma'yı kullanarak gezinirken, ziyaret ettiğiniz web sayfalarının doğru şekilde çalışması için Internet Explorer (tanımlama bilgileri ve geçici Internet dosyaları gibi) bazı bilgileri depolar. Ancak, InPrivate Gözatma oturumunuzun sonunda bu bilgiler atılır. Aşağıdaki tablo, tarayıcıyı kapattığınızda hangi bilgilerin InPrivate Gözatma tarafından atıldığını ve tarama oturumunuz sırasında nasıl etkilendiğini açıklamaktadır:
Bilgi InPrivate Gözatma'dan nasıl etkilenir
Tanımlama Bilgileri Sayfaların doğru çalışması için bellekte depolanır, ancak tarayıcıyı kapattığınızda temizlenir.
Geçici Internet dosyaları Sayfaların doğru çalışması için diskte depolanır, ancak tarayıcıyı kapattığınızda silinir.
Web sayfası geçmişi Bu bilgiler depolanmaz.
Form verileri ve parolalar Bu bilgiler depolanmaz.
Kimlik avından koruma önbelleği Geçici bilgiler, sayfaların doğru çalışması için şifrelenir ve depolanır.
Adres çubuğu ve arama Otomatik Tamamlama Bu bilgiler depolanmaz.
Otomatik Kilitlenme Kurtarması (ACR) Bir sekme oturum sırasında kilitlenirse, ACR bu sekmeyi geri yükleyebilir; ancak pencerenin tamamı kilitlenirse veriler silinir ve pencere geri yüklenemez.
Belge Nesne Modeli (DOM) depolaması DOM depolaması web geliştiricilerinin bilgi tutmak için kullanabilecekleri bir tür "süper tanımlama bilgisidir." Normal tanımlama bilgileri gibi pencere kapatıldıktan sonra saklanmazlar.
II-InPrivate Gözatma neler yapmaz
Gizli Tarama bilgisayarınızı kullanıyor olabilecek başka kişilerin web'de hangi sayfaları ziyaret ettiğinizi görmesini engellese de ağınızdaki bir kişinin (örneğin bir ağ yöneticisi ya da hacker) hangi sayfalara gittiğinizi görmesini engellemez.
InPrivate Gözatma'nın size Internet'te mutlaka anonimlik sağladığı düşünülmemelidir. Bu, web sitelerinin sizin kim olduğunuzu web adresinizden anlayabilecekleri anlamına gelir ve bir web sitesinde yaptığınız veya siteye girdiğiniz herhangi bir şey site tarafından kaydedilebilir.
InPrivate Gözatma'yı kullanırken eklediğiniz sık kullanılanlar veya özet akışları InPrivate Gözatma oturumunuzu kapattığınızda kaldırılmaz. Internet Explorer ayarlarında yaptığınız yeni bir giriş sayfası ekleme gibi değişiklikler de siz InPrivate Gözatma oturumunuzu kapattıktan sonra tutulur.
III-InPrivate oturumunda araç çubukları ve uzantıları kullanma
InPrivate Gözatma bilgisayarınızda eklentiler veya tarayıcı uzantıları hakkında depolanan herhangi bir geçmişi veya bilgiyi temizlemez. Gizliliğinizin korunmasına yardımcı olmak için, Internet Explorer InPrivate Gözatma penceresinde tüm araç çubukları ve uzantıları varsayılan olarak devre dışı bırakır. İsterseniz aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz:
Internet Explorer'da Araçlar'ı ve ardından Eklentileri Yönet'i tıklatın.
Araç çubukları ve uzantılar'ı ve ardından kullanmak istediğiniz araç çubuğu veya uzantıyı tıklatın, sonra Etkinleştir'i tıklatın.
Kapat'ı tıklatın.
-------
InPrivate: sık sorulan sorular
Aşağıda, InPrivate ile ilgili bazı genel soruların yanıtları bulunmaktadır.
InPrivate Gözatma nedir?
InPrivate Gözatma Internet Explorer'ın gözatma geçmişiniz hakkında verileri depolamasını engeller. Bu, bilgisayarınızı kullanan başkalarının web'de nereleri ziyaret ettiğinizi ve nelere baktığınızı görmesini engellemeye yardımcı olur. InPrivate Gözatma'ya başladığınızda, Internet Explorer yeni bir pencere açar. InPrivate Gözatma'nın sağladığı koruma yalnızca bu pencereyi kullandığınız sürece devrede kalır. Bu pencerede istediğiniz sayıda sekme açabilirsiniz, bunların tümü InPrivate Gözatma ile korunur. Ancak başka bir tarayıcı penceresi açarsanız, o pencere InPrivate Gözatma tarafından korunmaz. InPrivate Gözatma oturumunuzu sona erdirmek için tarayıcı penceresini kapatın. Daha fazla bilgi için bkz. InPrivate Gözatma nedir?
InPrivate Gözatma'yı nasıl etkinleştiririm?
InPrivate Gözatma'yı açmak için aşağıdakilerden birini yapın:
Güvenlik düğmesini, sonra da InPrivate Gözatma'yı tıklatın.
Yeni bir sekme açın ve ardından yeni sekme sayfasında InPrivate Gözatma penceresi aç'ı tıklatın.
CTRL+ÜSTKRKT+P tuşlarına basın.
InPrivate Filtreleme nedir?
InPrivate Filtreleme, websiteleri içerik sağlayıcılarının ziyaret ettiğiniz siteler hakkında bilgi toplamasını engellemeye yardımcı olur. Şu şekilde çalışır.
Ziyaret ettiğiniz çoğu web sayfası başka web sitelerinden içerik (—örn. reklamlar, haritalar veya web analiz araçları—) kullanır. Bu web siteleri içerik sağlayıcılar veya üçüncü taraf web siteleri olarak adlandırılır. Üçüncü taraf içeriği olan bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, sizin hakkınızda bazı bilgiler içerik sağlayıcıya gönderilir. Bir içerik sağlayıcı ziyaret ettiğiniz çok sayıda web sitesine içerik sağlıyorsa, tarama tercihlerinizin bir profilini oluşturabilir. Tarama tercihlerinin profili, analiz amacıyla ve hedefe odaklı reklam yayımlamak gibi çeşitli şekillerde kullanılabilir.Genellikle bu üçüncü taraf içerik katıştırılmış video veya görüntü gibi kesintisiz olarak görüntülenir. İçerik ziyaret ettiğiniz web sitesine aitmiş gibi görünür, böylelikle başka bir web sitesinin gezindiğiniz yeri görebildiğini bilemezsiniz. Web çözümleme veya web ölçüm araçları web site ziyaretçilerinin gezinme alışkanlıklarını bildirir ve her zaman görülmeyebilir. Bu araçlar bazen görünür içerik olarak görülebilse de (örneğin, ziyaretçi sayacı gibi) web işaretlerinde olduğu gibi, genelde kullanıcılara görünmez. Web işaretleri, tek amacı web sitesinin kullanımı olan tipik tek piksellik şeffaf görüntülerdir ve görünür içerik değillerdir.InPrivate Filtreleme ziyaret ettiğiniz web sitesindeki içeriği inceleyerek çalışır ve aynı içeriğin birçok sitede kullanıldığını gördüğünde söz konusu içeriğe izin verilmesi veya engellenmesi seçeneğini sunar. Ayrıca InPrivate Filtreleme'nin, algıladığı içerik sağlayıcılarını veya üçüncü taraf web sitelerini otomatik olarak engellemesini de seçebilirsiniz veya InPrivate Filtreleme'yi kapatabilirsiniz.
InPrivate Filtreleme nasıl açılıp kapatılır?
Varsayılan olarak InPrivate Filtreleme ziyaret ettiğiniz web sitelerini ve kullandıkları içerik sağlayıcıları inceler, ancak otomatik olarak engellemez. InPrivate Filtreleme'nin, taramanız hakkında bilgi aldığını belirlediği herhangi bir içerik sağlayıcıya izin vermesini veya engellemesini seçebilirsiniz. Ayrıca InPrivate Filtreleme'nin herhangi bir içerik sağlayıcıyı otomatik olarak engellemesini sağlayabilir veya InPrivate Filtreleme'yi kapatabilirsiniz.
InPrivate Filtreleme'yi ilk kez açmak için aşağıdaki adımları izleyin:
Internet Explorer'da Güvenlik düğmesini, ardından InPrivate Filtreleme'yi tıklatın.
Aşağıdakilerden birini yapın:
Web sitelerini otomatik olarak engellemek için Benim için engelle'yi tıklatın.
Engellemek veya izin vermek için içeriği seçmek için Bilgilerimi alacak sağlayıcıları seçmeme izin ver'i tıklatın.
Tamam'ı tıklatın.
InPrivate Filtreleme'yi daha önce açtıysanız aşağıdaki adımları takip edin:
Internet Explorer'da Güvenlik düğmesini, ardından InPrivate Filtreleme'yi tıklatın.
Aşağıdakilerden birini yapın:
Web sitelerini otomatik olarak engellemek için Otomatik olarak engelle'yi tıklatın.
Web sitelerini el ile engellemek için Engellemek veya izin vermek için içerik seç'i tıklatın.
InPrivate Filtreleme'yi kapatmak için Kapat'ı tıklatın.
Tamam'ı tıklatın.
Engellemek veya izin vermek için içeriği el ile nasıl seçerim?

Son Düzenleme: viking20 ~ 27 Mart 2009 00:24
DarkHellKnightX
26-03-2009, 21:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Teşekkürler bilgilendirme için..

Süleyman.
26-03-2009, 21:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Teşekkürler.

Kapalı Hesap (79876)
26-03-2009, 22:33   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,252 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

SAğol Sağol Sağol !

sakallıoğlu
15-07-2009, 15:36   |  #5  
sakallıoğlu avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Yani bu kadar emeğin için teşekkürler, ama IE yi normal kullanmayı tercih ederim.

racon
16-09-2009, 01:23   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Bütün bunlara ne gerek var her hangi bir siteden Sandboxie adlı programı indirin kurun ayni işlemlerin hepsini daha iyi yapıyor.hemde ücretsiz

Semih Özyurt
16-09-2009, 05:43   |  #7  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

teşekkürler :)

selmand
05-05-2014, 22:02   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Teşekkürler yalnız bu özelliği açmak için kullanılan kısayol "Ctrl + Alt + P" değil = "Ctrl + Shift + P".