Merhaba arkadaşlar;
Bilgisayarimda Firefox kullanmama rağmen Görev Yöneticisi'nden baktiğimda aslında çalışmayan bir iexplorer.exe görüyorum.Yani bir işlem var ama ortada İnternet sayfasi yok.Ve bu işlem devam ettikçe bilgisayar donuyor işlem yapamiyorum.
Sizce virüs müdür bu?
Şimdiden Tesekkürler.
iexplore.exe sorun
vista sidebar calışıo mu bazı sidebar uygulamaları iexplore.exe i kullanıo cunku?
Onu sonlandırdığınızda yeniden beliriyorsa pc de zararlı bir yazılım olma ihtimali yüksek. Modeminizi kapatın ve pc yi taramadan geçirin. Güvenli modda yapmanız daha iyi olur.
sistemine zararlı bir yazlım bulaşmış ilk önce görev yöneticisinden işlemi sonlandırıp modem kapalı olarak tarama yaptır.
Evet arkadaşlar işlemi sonlandiriyorum 5-10 sn sonra tekrar açiliyor.Yardimlariniz için teşekkürler.Yarin sabahtan taatmaya basliycam umarim sorun düzelir format atmayi hic sevmiyorum :)
Bir de hangi prgramla taratmami tavsiye edersiniz?
Bu arada ilk cevabı veren arkadasim sanada tesekkür ederim.Ama ben xp kullaniorm.
benim sana tavsiye edeceğim programlar bunlar:
combofix ve malwarebytes' anti-malware
Meraba arkadaşlar;
Dün avast,combofix ve malvareyle tarattim ama ücüde bulamadi :(
E format attiktan sonra tekrar bu virüs yayilirsa hangi dosyada oldugunu bilmiyorum belkide sürekli kullandigim ise yarar bi programada bulasti.
Bunu bulacak bir program yok mu?
Tesekkürler.
Arkadaşlar yardım edebilcek yok mu?
Bu virüs simdide diskimi ele gecirdi.Ben ta ki Windows icin gerekli olan 200MB'in altina inince farkedebildim.Artik hic bi program fayda etmiycek sanirim.
Arkdaslar bi yardım lütfen. Format ceksem belki yine düzelmiycek.Peki bu kaybettigim yaklasik 5-6 GB alan geri gelecek mi?
Tesekkürler.
sen şimdi ilk iş kaspersky'nin deneme ya da lisanslısını indir ve modemi kapatarak bir güzel tarama yaptır ve avastı sistemden kaldır ayrıca gereksiz ne kadar program varsa kapat tune up programı ile hem sistemini onar hemde disk birleştirme yaptır bu şekilde eski bilgisayarına kavuşursun.