Eğer C ile Program Yazıyorsanız Ve Ardarda Şartlı Cümleler kuruyorsanız Switch if ' e göre daha hızlı çalışır ...
Peki Sizde Araştırın bakalım Sizce Hangisi Hızlı !
Eğer C ile Program Yazıyorsanız Ve Ardarda Şartlı Cümleler kuruyorsanız Switch if ' e göre daha hızlı çalışır ...
Peki Sizde Araştırın bakalım Sizce Hangisi Hızlı !
switch yazilis olarak daha kisa zaman aliyo
ama benim switchle ilgili bir problemimim var
benim yazd11m code da switch in caselerini görmüyo mesela r diye bi case var r deerini girdiin zaman o bloa deilde direk defaultta gidiyor nerede yanlis yapmis olabilirim?
Bu örneğe dikkat et segili small_ticket. Acaba "bereak"leri yanlış yere koymuş [ya da koymamış] olmayasın..! ABD'de, milyonlarca telefon devre dışı kalmıştı ve nedeni, bir tanecik "break"in yanlış yere koyulmasıydı..!
uyeno, 1-4 arası bir değer alabilir. Bu değerler arasında değilse eğer, "Üye değil..." mesajı verilir. 1 ve 2 olduğu durumda, "Üye <üyeno>." şeklinde bir çıktı verir. Eğer 3 veya 4'ten herhangi biri ise, aynı şey çalışır. Burada farklı iki değer için nasıl aynı bloğun çalıştığını da görebiliyoruz böylece...
switch(uyeno) {
case 1:
cout << "Üye 1.";
break;
case 2:
cout << "Üye 2";
break;
case 3:
case 4:
cout << "Üye 3 veya 4";
break;
default:
cout << "*Üye değil...";
break;
}
switch (choice)
{
case 'r':
printf("enter the right sides:");
scanf("%f%f",&a,&b);
c=(a*b)/2;
printf("The area of the triangle is:%d\n",c);
d=sqrt((a*a)+(b*b));
printf("The hypotenuse side is:%d\n",d);
break;
case 'o':
printf("Enter height and base side:");
scanf("%f%f",&a,&b);
c=(a*b)/2;
printf("the area of the triangle is:%d",c);
break;
case 'e':
printf("goodbye!!");
break;
default:
printf("enter r,o or o\n");
break;
}
iste switch kismi burasi ve dediim gibi direk default a geçiyo eger gözden kaçirmadiysam breakler yerinde gibime geliyo???
Bu kısımda sorun yok. Ben derledim çalıştırdım, misler gibi çalışıyor.
Acaba burada kullandığın değişken tanımlamalarında hata yapmış olabilir misin? "choice" char olmalı...
Bir de hatan var aslında; programın işleyişini bilgisayar için engellemez; fakat kullanıcıya biraz tuhaf gelebilir: "enter r,o or o" diyorsun; lakin o veya o değil, o veya e olacak.
efet choice i char yapmayi unutmusum ama simdide bende yanlis sonuçlar buluyor? kusura bakmayin çok sordum galiba???
hasanyasin tesekkurler bu arada sana artik o veya e oldu
Gene veri tipleriyle ilgili bir sorunun var dostum. printf'ler içinde tam sayı çıktı veriyorsun. Halbuki scanf'lerde kayan noktalı [float] sayı alıyorsun. Biraz daha dikkatli olmak lazım...
[:I]
efet haklisin hasan yasin simdi becerdim
çok saolasin
Ne güzel, böyle adım adım ilerliyorsun. Yakında ben C biliyorum diyebileceksin. Elinde yeni bir mesleğin daha olacak. Hele de bu işe gönül verir, azmedersen, ciddi ciddi iyi bir işin olacak... Keşke herkes böyle çalışkan olsa.